Tukes löysi uusia vaarallisia tuotteita – poista käytöstä ja palauta kauppaan

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on julkaissut tietoja uusista tuotteista, jotka ovat viallisia tai jopa vaarallisia. Tukesin markkinavalvontarekisteristä löytyy viimeisien kolmen vuoden ajalta myyntikieltoon asetettuja, markkinoilta poistettuja ja takaisinvedettyjä tuotteita.

Listalla on paljon elektroniikkaa, josta saattaa saada sähköiskuja tai ne voivat olla paloturvallisuusriski. Suurin yksittäinen tuoteryhmä onkin valaisimet ja valaisintarvikkeet.

Listoilta löytyy myös erikoisuuksia, kuten Squishy Fruit Banana -lelu, Ortovox-lumivyörylähetin ja tuoreimpana lisäyksenä Mares-märkäpuku.

Esimerkiksi lumivyörylähetin osoittaa lumivyöryuhrien suunnan, etäisyyden ja määrän, mutta tuotteen ohjelmistossa on toimintahäiriöitä. Valmistaja vetää tuotetta takaisin ohjelmistopäivitystä varten.

Märkäpuku taas ei ole sille asetettujen vaatimusten veroinen. Lelubanaanista irtoaa alle kolmevuotiaille tukehtumisvaarallisia paloja.

Kaikki Tukesin nettisivuilta löytyvät ja edellä mainitut tuotteet aiheuttavat käyttäjilleen vaaraa. Ne tulee poistaa käytöstä ja palautaa kauppaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .