Tukes uskoo ilotulitteiden turvallisuuden parantuneen

Ilotulitteiden tuoteturvallisuus on kohentunut vuoden takaisesta tilanteesta. Näin uskoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes.

Tukesin mukaan valvonta on nyt parempaa kuin vuosi sitten ja ilotulitteiden maahantuojat kiinnittävät entistä aktiivisemmin huomiota turvallisuuteen.

- Mediassa käsiteltiin laadunvalvontaa vuosi sitten näkyvästi. Se herätti alan toimijat turvallisuuden varmistamisen tärkeyteen, sanoo Tukesin yli-insinööri Harri Roudasmaa.

Viime vuodenvaihteen ilotulitukset aiheuttivat tavallista vähemmän silmävammoja. Esille nousivat kuitenkin epäilyt siitä, että tuoteturvallisuuteen liittyviä ja maahantuojan vastuulle kuuluvia koeammuntoja olisi laiminlyöty. Epäilyt poikivat myös tutkintapyynnön, mutta rikoksia ei havaittu.

Tänä vuonna Tukes on läsnä kaikkien alan maahantuojien koeammunnoissa - tarvittaessa useampaan kertaan. Ammunnoista tehtäviä pöytäkirjoja on myös kehitetty.

- Voi sanoa, että olemme valmistautuneet paremmin kuin vuosi sitten. Olemme puuttuneet maahantuojien laadunvalvontaan kaikilla niillä resursseilla, jotka meillä on käytettävissä, Roudasmaa toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.