Tukiasemista ja lähettimistä ei liene haittaa

Matkapuhelintukiasemat, tv- ja radiolähettimet ja langattomat tietoliikenneverkot eivät näillä näkymin aiheuta terveyshaittoja, kertovat säteilyturvallisuusviranomaiset.

Viranomaiset kuitenkin toivovat, että radiotaajuisen säteilyn terveysvaikutusten tutkimusta jatketaan. Monet käytössä olevat sovellukset ovat vasta parikymmentä vuotta vanhoja, joten niiden vaikutuksia ei vielä tunneta.

Viranomaisten mukaan laitteiden säteily alittaa nyt selvästi kansainväliset altistumisrajat, eikä tukiasemien tai lähettimien määrää ole syytä vähentää.

Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin säteilyturvallisuusviranomaiset ovat antaneet kannanoton, jossa he toteavat, ettei normaalin elinympäristön niin sanotuilla taustakentillä ole vaikutusta terveyteen.

Taustakenttiä aiheuttavat myös matkapuhelimet. Ne altistavat tukiasemia ja lähettimiä enemmän säteilylle.

Viranomaiset muistuttavat kannanotossaan, että tukiasemien vähentäminen lisäisi kännyköiden aiheuttamaa altistumista. Jos tukiasema on kaukana, matkapuhelimet joutuvat käyttämään suurempaa tehoa saadakseen yhteyden siihen.

Uusimmat

Kotimaa

Tuhatmäärin Jehovan todistajia kokoontui Jyväskylään viikonloppuna – Konventista voi löytää jopa elämänsä rakkauden

Yllättikö sankka sumu autoilijan liikenneympyrässä? Menopeli kyljelleen Kangasniemellä

Neuvostovankeja kohdeltiin maatiloilla yleensä hyvin, tiukat ohjeet eivät uponneet isäntäperheisiin – Tutkimukseen haastateltujen jatkosodan ajan lasten mukaan vankien kanssa syntyi usein ystävyys

Monet perheet kokevat vauvan normaalinkin yöheräilyn ongelmaksi – "Normaali on usein paljon odotettua huonompaa kuin vanhemmat luulevat"

HS: Jutta Urpilainen siirtynee EU-komissaariksi suoraan vanhempainvapaalta, perheeseen tulee toinen lapsi

Hämeenlinnassa paljastetaan väittelyä herättänyt Lotta-patsas

Seinäjoella kaksi nuorta miestä kuollut auton törmättyä puuhun

Kultarantarannassa keskustellaan jälleen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta – teemana maailman murros ja Euroopan tulevaisuus, päävieraana Saksan liittopresidentti

Lottopotti nousee juhannukseksi viiteen miljoonaan euroon – katso lauantain oikea rivi tästä

Lääkärinvirat täyttämättä Hankasalmella – kuntalaiset pääsevät marraskuussa lääkäriin palvelusetelillä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.