Tukit pinoon nopeasti ja huolellisesti

Vuosittaisen Puunkuormausmestaruuskilpailun karsinnat saapuivat Jyväskylään perjantaina. Kilpailu käynnistyi maaliskuun lopussa Tampereella jo 29:ttä kertaa.

Kilpailuun saavat osallistua kaikki ammattilaiset, jotka hallitsevat nosturin käytön. Kisan idea on purkaa ja lastata uudelleen rekallinen tukkeja mahdollisimman nopeasti ja huolellisesti. Virheistä ja epätarkkuudesta saa miinuspisteitä.

Karsintoihin osallistui yhteensä noin 1 000 kuskia, joista seitsemän nopeinta pääsee finaalin kilpailemaan hallitsevia lääninmestareita ja toisiaan vastaan 29. elokuuta Jämsässä.

Jyväskylän kisa kolme parasta olivat Jori Laine Orivedeltä, Toni Sarajärvi ja Petteri Flyktman molemmat Uuraisilta.

Paikkakuntia kiertävän kilpailukaravaanin järjestävät Cargotec, Veho Hyötyajoneuvot/ Mercedes-Benz ja Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry yhteistyökumppaneineen. Jokavuotisena pääpalkintona on alumiinivene. Alkukilpailuiden perusteella palkitaan myös naisten- ja veteraanisarjan parhaat.

Ensimmäisen kerran tapahtuma järjestettiin vuonna 1986, osana Kuorma-autoliiton 50-vuotisjuhlapäivän ohjelmaa. Kisa osoittautui suosituksi ja pikkuhiljaa siitä tuli perinne.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .