Tulevien päivien sää on epävakainen mutta lämmin – sunnuntaina lämpötilat voivat nousta idässä yli 20 asteen

Tuleviksi päiviksi on luvassa ajoittaisia sadekuuroja, mutta myös lämpimiä päivä on odotettavissa, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan.

Sunnuntaina Länsi- ja Pohjois-Suomessa tulee sadekuuroja monin paikoin. Maan länsirannikolla sade voi olla jatkuvaakin. Maan itä- ja keskiosissa sekä Uudellamaalla sää on kuitenkin poutainen ja melko aurinkoinen.

Lännessä lämpötilat voivat pilvien ja sateen vuoksi jäädä 16 asteen tuntumaan. Itä-Suomessa lämpötilat pysyvät 20–24 asteessa. Pohjois-Suomessa lämpötilat ovat 15–20 asteen välillä.

–  Yöt ovat melko lämpimiä, 10–15 asteen välillä, kertoo päivystävä meteorologi Antti Jylhä-Ollila Ilmatieteen laitokselta.

Jylhä-Ollilan mukaan yö- ja päivälämpötilat ovat pari astetta keskimääräistä lämpimämpiä ajankohtaan nähden.

Lauantain korkein lämpötila, 24 astetta, mitattiin Mikkelissä.

Alkava viikko paikoin sateinen

Maanantaina sadealue liikkuu Pohjois-Suomen yli itään, ja Lapissa päivä on sateinen. Myös Etelä- ja Keski-Suomessa tulee paikoin sadekuuroja. Kuurosateiden aikana voi satunnaisesti myös jyrähdellä.

–  Lämpötilat seuraavat pilvisyyden määrää. Lapissa jäädään alle 15 asteen. Etelässä päästään 21–22 asteeseen päivällä, Jylhä-Ollila kertoo.

Itä- ja Länsi-Suomessa lämpötilat voivat nousta 20 asteeseen.

–  Lappia myöten on kesäisiä lämpötiloja, Jylhä-Ollila sanoo.

Helteitä ei kuitenkaan ole odotettavissa. Jylhä-Ollilan mukaan helteiden todennäköisyys alkaa vähetä kohti elokuun loppua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tietosuojaongelma kaupparekisterin tietopalvelussa, 144 henkilön tiedot näkyneet virheellisesti

Jyväskyläläiset Mi Reh ja Dar Meh hankkivat asuntolainan käsirahan mustikoita poimimalla – pankki epäili rahanpesusta

Marjoista rahaa talven varalle – Pentti Jeronen suivaantui yrityksille, mutta yksityishenkilöille mustikkaa menee

Nelostien rinnakkaistien uusi osuus Hirvaskankaalla otetaan ensi viikolla käyttöön murskepintaisena – muutoksia myös joukkoliikenteen pysäkkijärjestelyihin

Osa ilman opiskelupaikkaa jääneistä nuorista kiinnostuneita jatko-ohjauspalvelusta – korkeakoulupaikan saa vain kolmasosa

Nyt puhuu Jyväskylän vankilassa pitkää rangaistusta suorittava Markus: "Minusta vaarallisempia ovat sellaiset ihmiset, jotka eivät ole vielä tehneet virheitä"

Evakuoidulle sataa apua, mutta vakuutusyhtiöt ovat olleet vaitonaisia – "En tiedä miten pitkään ja missä voin majoittua"

Yön uutiskooste: MV-julkaisun rikoksista tuomio tänään – Ehdottomaan vankeuteen tuomittu Ilja Janitskin kuoli alkuvuodesta

Kymmenet tuhannet kiinteistöt eivät vieläkään täytä "paskalain" vaatimuksia – Valvontaa tehdään lähinnä naapurien valitusten perusteella

Järvinäköaloja, modernia teknologiaa, elinkautisvankeja, eikä todellisia naapureita – Kuvasarja kertoo: tällainen on Jyväskylän uusi vankila

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.