Tulipalo oli saatu juuri sammumaan, kun kuului kova pamaus ja taas paloi toisessa paikassa – Ähtärissä epäillään sarjapolttajan iskeneen yöllä kolme kertaa

Ähtärissä vaikuttaa liikkuvan sarjapolttaja, sillä kaupungissa tapahtui torstain vastaisena yönä peräkkäin kaksi tahalliselta näyttävää tulipaloa sekä yksi palon yritys. Kaikki tapaukset sattuivat samalla alueella.

Ensin pelastuslaitos hälytettiin aamuyöllä hieman yhden jälkeen Saukontielle, jossa roihusi täyden palon vaiheessa omakotitalon ulkorakennus. Rakennuksessa oli autotalli ja sauna. Niin ulkorakennus kuin autokin tuhoutuivat palossa täysin.

Omakotitalokin oli vaarassa tulipalon alkuvaiheessa, mutta palo saatiin rajattua niin, ettei se levinnyt taloon saakka. Palokunta herätti talon asukkaat.

Jälkisammutustyötä tehdessä pelastuslaitoksen väki kuuli kovan paukauksen ja huomasi, että parinsadan metrin päässä palaa toinen rakennus. Lämpökujalla oli täyden palon vaiheessa kerrostalon ulkorakennus. Noin 30-neliöinen rakennus tuhoutui osittain, mutta jäi kuitenkin pystyyn. Kaikki sen irtaimisto tuhoutui palossa.

Aamulla tuli tieto vielä kolmannestakin tapauksesta, kun Kalliotiellä oli yön aikana yritetty sytyttää autotallia palamaan. Autotallin seinä oli mustunut, ja paikalta oli löytynyt bensakanisteri.

– Tämä tapaus jäi yritykseksi. Tekijältä oli varmaankin loppunut polttoneste, päivystävä palomestari Marko Riikonen kertoi torstaiaamuna.

– Näissä tapauksissa on vahva epäily tuhotyöstä. Todennäköisesti jollakin on autettu syttymistä, sillä palot olivat voimakkaita. Jonkun käden kautta nämä ovat tapahtuneet, Riikonen sanoi.

Kummastakaan tulipalosta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Poliisi tutkii palojen syttymissyitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän kaupunki varautuu järjestämään päivähoitopaikkoja, jos Touhula-päiväkoteja lakkautetaan

Siviilipalveluksen koulutusjakso siirtyi koronan vuoksi verkkoon – "Etäkoulutettaviin eriin otetaan sellaisia velvollisia, joilla on tiedossa oleva työpalveluspaikka"

Jyväskylän yliopisto peruu opiskelijavaihdot – lyhyemmistä ulkomaanjaksoista päätös elokuussa

Keltaisiin pukeutunut seurue kävi varkaissa Virtain huoltoasemalla ja pakeni poliisia – oletko nähnyt tätä autoa?

Peräkärryn rengas irtosi kesken ajon ja paiskautui auton tuulilasiin Jyväskylässä – ei henkilövahinkoja

Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtajan paikalle 55 hakijaa

Tänä kesänä entistä useampi päiväkoti auki Jyväskylässä – myös perhepuistoissa kesätoimintaa

Perussuomalaisten kansanedustaja Ano Turtiainen erotettiin eduskuntaryhmästä

Kansanedustaja Ano Turtiainen on erotettu perussuomalaisten eduskuntaryhmästä

Kumivenemiehet onkivat erittäin vaarallisia panoksia järvestä Keuruulla, poliisi huolissaan – "Voivat räjähtää koska tahansa ja mistä syystä tahansa"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.