Tulipalo riehui kerrostalossa Vantaan Koivukylässä – 32 evakkoon

Kerrostalon porrashuoneesta pelastettiin yksi ihminen.

Vantaan Koivukylässä tulipalo on tuhonnut kerrostaloasunnon Norkkokujalla, kertoo Keski-Uudenmaan pelastuslaitos. Kerrostalon porrashuoneesta pelastettiin yksi ihminen, joka on toimitettu sairaalahoitoon. Lisäksi yksi koira pelastettiin savuisesta asunnosta.

Kaikki rapun 32 asukasta joutuvat toistaiseksi majoittumaan joko sukulaisten tai kriisikeskuksen järjestämissä tiloissa, kertoo pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Harry Häyrinen.

Häyrisen mukaan tulipalo alkoi viisikerroksisen kerrostalon kolmannesta kerroksesta ja levisi yläpuolella olevien asuntojen parvekkeille. Muiden asuntojen sisälle tuli ei levinnyt, mutta savu aiheutti vahinkoja. Siksi syttymisasunnon lisäksi sen yläpuolella olevia asuntoja joudutaan remontoimaan ja muitakin asuntoja puhdistamaan.

Palomestari kertoo, että asuntoja aletaan puhdistaa alakerroksista lähtien ja asukkaat pääsevät takaisin sitä mukaa kuin savun haju on saatu poistettua.

Keravan hätäkeskus sai ilmoituksen Norkkokuja 2:ssa riehuvasta tulipalosta perjantaina iltapäivällä hieman ennen kello yhtä. Paikalle lähetettiin kahdeksan pelastuslaitoksen yksikköä.

Poliisi tutkii palon syttymissyytä. Itä-Uudenmaan poliisista kerrotaan, että kyseessä on normaali palonsyyntutkinta. Iltapäivällä ennen kello kolmea poliisi sanoi, että muuta kerrottavaa ei tässä vaiheessa ole.