Tullin rahalöydön haistoi labradorinnoutaja Massi

Nelivuotias Massi on valmistunut Tullin koirakoulusta raha- ja huumekoiraksi.

Tullin takavarikoimat huumerahat löysi nelivuotias labradorinnoutaja Massi. Massi on valmistunut Tullin koirakoulusta niin sanotuksi kombikoiraksi eli se etsii huumeiden lisäksi myös käteistä rahaa.

Tullipäällikkö Mika Pitkäniemi kertoo Massin tehneen raha- ja huumausainelöytöjä säännöllisesti vuodesta 2014. Sen ensimmäinen löytö, 13 000 euroa, löytyi heinäkuussa 2014 Helsinki-Vantaan lentoasemalta matkustajalta, joka oli matkalla Saksasta Bangkokiin. Helsinki-Vantaan lentoasema on Pitkäniemen mukaan Massin pääasiallinen työpaikka, mutta tarvittaessa sitä voidaan käyttää myös muualla päin Suomea tai kansainvälisissä tehtävissä.

Tulli kertoo Massin olevan kiltti musta labradorinnoutaja, jonka lempipuuhia vapaa-ajalla ovat uiminen, lelun noutaminen järvestä ja sorsien hätyyttely.

Tulli kertoi keskiviikkoaamuna takavarikoineensa loppuvuodesta 2017 lähes 320 000 euroa käteistä rahaa ja 8 800 Rivotril-pilleriä kotietsintöjen yhteydessä. Löydöt tehtiin pääkaupunkiseudulta ja Läntiseltä Uudeltamaalta. Esitutkinnassa epäillään 1970-luvulla syntynyttä miestä törkeästä huumausainerikoksesta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .