Tunnolliset rikoksentekijät antautuivat poliisille itse

Kuopion poliisi tapasi helteisessä perjantaiaamussa pari kappaletta itsepalveluperiaatteen mukaisesti toimivia rikoksentekijöitä.

Pohjois-Savon hätäkeskukseen tulleen ilmoituksen mukaan Kuopion keskustan alueella sijaitsevalle huolto-asemalle oli tullut keski-ikäinen mies, joka oli pyytänyt henkilökuntaa soittamaan poliisit paikalle, koska hän oli varastanut auton.

Poliisipartio tuli paikalle ja vuonna 1963 syntynyt mies kertoi varastaneensa auton Forssasta, mutta anastettu ajopeli oli tehnyt miehelle tenän ja hän oli joutunut kävelyhommiin.

Asiaa selvitellessä paikalle tuli toinen, vuonna 1983 syntynyt mies, joka halusi tarkastuttaa ajokuntonsa poliisilla. Puhalluskoe tuotti tulokseksi 1,07 promillea ja samalla kävi ilmi, että mies oli tullut paikalle omalla autollaan - työmatkalla kun kerta oltiin.

Autoilu päättyi tankkauspisteelle ymmärrettävistä syistä ja jälleen tuli yksi jalkamies lisää, Pohjois-Savon poliisista kerrotaan.

Tällaista omatoimisuutta voidaan pitää kiitettävänä, jopa toivottavanakin. Se ei kuitenkaan poista teon tuomittavuutta, johon ei ole tekijöiden aktiivisuudesta huolimatta luvassa alennuksia, poliisi jatkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.