Tuomio: Jyväskyläläismies salakuljetti nuuskaa ja pyöritti useiden kymmenien ostajien postimyyntirinkiä

Nuuskaa Haaparannasta Suomeen salakuljettanut ja sitä eteenpäin myynyt 41-vuotias jyväskyläläismies on tuomittu Keski-Suomen käräjäoikeudessa ehdolliseen vankeuteen. Mies sai salakuljetuksesta ja törkeästä veropetoksesta vankeutta yhden vuoden ja neljä kuukautta. Valtiolle mies velvoitettiin korvaamaan välttämänsä tupakkaverot, yli 88 800 euroa.

Tuomittu kävi ostamassa nuuskalasteja Ruotsin puolelta heinäkuun 2014 ja marraskuun 2015 välisenä aikana 18 kertaa. Matkoiltaan hän toi maahan yhteensä 325 kiloa nuuskaa.

Mies kertoi kuulusteluissa ostaneensa 36 pussinuuskatornia 550 eurolla ja myyneensä yhden tornin eteenpäin laadusta ja ostomääristä riippuen 30–50 eurolla. Hän kertoi ilmoittaneensa myynnissä olevasta tavarasta Facebookin aihealuetta käsittelevässä ryhmässä, jonka kautta oli saanut ostotarjouksia. Ostajia oli eri puolilta maata useita kymmeniä. Tornit hän lähetti ostajille postiennakolla. Isomman erän, 216 kiloa, hän kertoi myyneensä yhdelle ostajalle.

Tupakkalain mukaan täysi-ikäinen yksityishenkilö saa tuoda kalenterivuorokaudessa mukanaan maahan kilon nuuskaa omaa henkilökohtaista ­käyttöään varten. Lahjaksi nuuskaa ei saada tuoda ja myynti on kiellettyä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .