Tuoreen vaimon epäillään huijanneen mieheltään yli satatuhatta euroa – ostettu kolme autoa ja kymmeniä puhelimia

Rikosnimikkeinä ovat muun muassa törkeä maksuvälinepetos ja identiteettivarkaus.

Noin 30-vuotiaan naisen epäillään huijanneen tuoreelta aviomieheltään yli satatuhatta euroa, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi. Noin 60-vuotiaan uhrin nimissä otettiin useita pikavippejä ja muita lainoja alkuvuoden aikana.

Luotoilla ostettiin kolme autoa, yli 7 000 euron sänky, 5 000 euron arvoinen astiasto ja kymmeniä puhelimia, kertoo tutkinnanjohtaja Mikko Minkkinen STT:lle. Näiden lisäksi tehtiin paljon yrityksiä, jotka eivät onnistuneet.

Helmikuussa naimisiin – lainat kuukauden aikana

Naisen lisäksi jutussa on pääepäiltynä hänen miespuolinen lähisukulaisensa, Minkkinen kertoo. Rikosnimikkeinä ovat muun muassa törkeä maksuvälinepetos, törkeä petos, rekisterimerkintärikos, törkeä petoksen yritys ja identiteettivarkaus. Juttu etenee syyteharkintaan.

Epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin. Nainen sanoi esitutkinnassa, että luotot oli tarkoitettu parin yhteisen kodin perustamista varten. Pari meni naimisiin helmikuun alussa. Epäillyt rikokset tapahtuivat ennen ja jälkeen avioitumisen noin kuukauden sisällä, Minkkinen kertoo.

Luotoilla ostetut autot ovat poliisin hallinnassa. Huonekalujen olinpaikasta ei poliisilla ole tietoa. Ainakaan uhrin huoneistossa ne eivät ole, Minkkinen sanoo.

Uhrin sukulaiset epäilivät vedätystä

Pääepäiltyjen lisäksi jutussa on kaksi muuta epäiltyä. Minkkisen mukaan on epäselvää, ovatko he tienneet epäillyistä rikoksista, kun rahoja tai tavaroita on siirretty heille. Minkkisen mukaan ainakin yksi auto on siirretty epäillyn naisen äidille.

Minkkinen kertoo, että tapaus tuli lopulta ilmi, kun uhri tai epäilty tai he yhdessä olivat pyytäneet sukulaisilta lainaa. Sukulaiset olivat alkaneet epäillä vedätystä ja ilmoittaneet asiasta poliisille.

Poliisi epäilee, että uhri ei välttämättä itse ole huomannut tekoja ja tämän hyvää uskoa oli käytetty hyväksi.