Tuoreilla kuljettajilla hyvä käsitys osaamisestaan

Suomalaisilla nuorilla kuljettajilla on parempi käsitys ajotaidoistaan kuin hollantilaisilla ja ruotsalaisilla nuorilla. Suomalaiset eivät yliarvioi osaamistaan yhtä usein kuin ruotsalaiset ja hollantilaiset.

Sami Mynttinen selvitti kolmen eri maan ajokorttikokelaiden arvioita ajokokeestaan. Hän vertasi niitä tutkinnon vastaanottajien arvioihin.

– Omien taitojen tunteminen johtaa turvallisempaan ajamiseen, sanoo Mynttinen, joka väittelee aiheesta torstaina Turun yliopistossa.

Suomalaisten tuoreiden kuljettajien riskialttius liikenteessä on kuitenkin junnannut paikallaan tämän vuosikymmenen. Muissa kuljettajien ikäryhmissä ajaminen on muuttunut turvallisemmaksi.

– Ensimmäistä vuotta ajavien perusajotaidot ovat nyt heikommat kuin kortin saaneilla vuosikymmen aiemmin.

Mynttinen on tutkimusjohtaja Liikenteen turvallisuusvirastossa (Trafi).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Poliisi: Mielenosoituksiin osallistui Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toiminnassa olevia henkilöitä, kuva- ja videomateriaalia käydään läpi

Linnan juhlia seurattiin aiempaa enemmän verkossa – tv-lähetyksillä yhteensä kolme miljoonaa katsojaa

Keskustan varapuheenjohtaja kertoo, että hallitus on kipuillut alusta alkaen – "Vahvaa luottamusta ei ole pystytty rakentamaan"

Tuhannet yhdistävät lukion ja ulkomaat – Jyväskylässä opiskelijoita hemmotellaan maksuttomalla opintojaksolla eri puolilla Eurooppaa

Puhemies Vanhanen Ylen Ykkösaamussa: Keskustelu uusista vaaleista hallituskriisin yhteydessä ylitse kaiken suhteellisuuden

Eurojackpotin päävoitto pelattiin Janakkalassa

Suomalaisoperaattorit luottavat Huawein tekniikkaan – ”todisteita Huawein laitteisiin liittyvistä tietoturvariskeistä ei ole esitetty”

Ihminen jäi junan alle Jyväskylässä – rataliikenne Jyväskylän ja Jämsän välillä jatkuu

Yön uutiskooste: Puolueet vastaavat tänään Antti Rinteen kysymyksiin, itsenäisyyspäivän mielenosoitusten kiinniotetuista suurin osa päästetty vapaaksi, Ericssonille miljardisakot

Kirjailija Hannele Huovi vei Linnaan erikoisia terveisiä – "Etiketti on tärkeää, karhutkin sen tietävät"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.