Turhia hampaiden poistoja – Tutkintapyyntö Jyväskylässäkin toimivasta klinikasta

Hammaslääkärin ja suuhygienistin palveluita tarjonneen Meidän Klinikka Oy:n toiminta on keskeytetty potilasturvallisuuden vaarantumisen vuoksi, kertoo sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira.

Meidän Klinikan palveluita on ollut tarjolla Jyväskylässä sekä Helsingissä, Tampereella ja Porissa.

Valviran selvityksen mukaan klinikan hammaslääkäreitä ja suuhygienistejä oli vaadittu kirjaamaan enemmän ja kalliimpia toimenpiteitä kuin mitä potilaille oli tehty. Klinikalla tehtiin Valviran mukaan myös tarpeettomia hampaiden poistoja ja olemattomien reikien paikkauksia.

Terveydenhuollon tehtävissä oli lisäksi selvityksen mukaan työskennellyt henkilöitä, joilla ei ollut Valviran myöntämää lupaa. Valvira teki poliisille tutkintapyynnön neljän henkilön epäillystä laittomasta ammatinharjoittamisesta.

Klinikan potilasasiakirjojen tietoja on muuteltu jälkikäteen. Lisäksi toimenpiteen tekijäksi oli merkitty joissakin tapauksissa muu henkilö kuin toimenpiteen tekijä.

Valvira pitää epäuskottavana, että klinikan vastaava hammaslääkäri olisi tehnyt yhden vuorokauden aikana hänen tekemäkseen merkityt 64 toimenpidettä kolmella paikkakunnalla.

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Turun Sanomat.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .