Turkulaisapteekki lähetti kannabistuotteesta tekstiviestin asiakkaalle, jolla ei enää ollut lupaa lääkekannabikseen

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean markkinointikieltopäätöksen saanut apteekki lähetti kannabisvalmisteen hinta- ja saatavuustietoja tekstiviestitse ainakin yhdelle asiakkaalle, jolla ei enää ollut voimassa olevaa erityislupaa lääkekannabiksen käyttöön.

–  Aloitteen Fimeaan on tehnyt potilas, jolle tuli viesti puhelimeen, vaikka hän ei enää käytä tätä lääkettä, kertoo yliproviisori Kristiina Pellas STT:lle.

Apteekki ei Fimealle tekemässään selvityksessä osannut kertoa, keille kaikille viestejä oli lähetetty. Fimean tiedossa on varmasti ainakin kaksi ajankohtaa, joina viestejä on lähetetty: toukokuu 2017 ja maaliskuu 2018.

–  Kyseessä ei ollut lääkkeen toimittamiseen normaalisti kuuluva viesti, että tilaamanne lääke on saapunut. Se oli markkinoinnillisia, myyntiä edistäviä väittämiä sisältävä viesti, joka oli lähtenyt muillekin kuin lääkettä tilanneille.

Viestissä asiakkaille kerrottiin kannabisvalmisteen alenneesta hinnasta.

–  Tiedoilla houkutellaan hakemaan lääkettä apteekista uuden, alennetun hinnan perusteella. Se ei ole lääkelain mukaista.

Fimea määräsi apteekille 50  000 euron uhkasakon tiistaina. Sakko lankeaa maksettavaksi, jos apteekin katsotaan jatkavan kannabisvalmisteiden markkinointia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.