Turun varikkopalo on sammutettu, 20 linja-autoa tuhoutui

Palo tuhosi linja-autojen lisäksi kaksiosaisen varikkorakennuksen toisen osan täysin.

Turussa Runosmäen teollisuusalueella 20 linja-autoa tuhonnut varikkopalo on saatu sammutettua, kertoo pelastuslaitos. Kukaan ei ole loukkaantunut palossa, josta tehtiin hälytys aamukolmen aikoihin.

Pelastuslaitos suorittaa palopaikalla Verstaskadulla vielä jälkiraivausta. Näillä näkymin töitä jatketaan puolillepäivin asti. Palon tieltä saatiin pelastettua 11 linja-autoa.

Palo tuhosi linja-autojen lisäksi kaksiosaisen varikkorakennuksen toisen osan täysin. Peltinen halli tuhoutui, mutta tiilinen osa, jossa on korjaamo ja toimisto, säästyi.

Pelastuslaitoksen mukaan tuhoutunut varikko oli turkulaisen Linjaliikenne Nyholm -yhtiön käytössä. Yhtiön bussit ovat ajaneet sekä paikallisliikenteen vuoroja että tilausajoja.

Linjaliikenne Nyholmin toimitusjohtaja Turkka Tuomi kertoo Turun Sanomille, että bussien tuhoutuminen ei vaikuta viikonlopun paikallisliikenteen vuoroihin, sillä palon tieltä pelastetut bussit olivat paikallisliikenteen käytössä.

Poliisi tutkii palon syttymissyytä. Pelastuslaitoksen mukaan mahdollisesta syttymissyystä on saatu silminnäkijähavainto yhdeltä työntekijältä, joka oli paikalla varikolla palon syttyessä. Pelastuslaitos ei kommentoi, epäilläänkö palon alkaneen varikon ulko- vai sisäpuolelta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Noin 20 linja-autoa tuhoutunut Turun varikkopalossa

Turussa suuri hallipalo teollisuusalueella