Turvalaitehäiriö viivästytti metrovuoroja aamupäivällä – ruuhka-aikojen liikenne sujuvaa

Länsimetron ensi päivien matkustajamäärä ei vielä selvillä.

Pääkaupunkiseudun laajennetun metron ensimmäisen aamu- ja iltapäiväruuhkan liikennöinti sujui ongelmitta ja aikatauluissa, kertoi HSL illalla. Sen sijaan aamuruuhkan jälkeen Espoon Tapiolassa noin kello 9.30 ilmennyt turvalaitevika aiheutti metroon epäsäännöllisiä vuorovälejä. Aikataulut saatiin palautettua normaaleiksi hieman puolenpäivän jälkeen.

Viikonloppuna avattu länsimetro ei maanantaina juuri vähentänyt Länsiväylän tieliikennettä, arvioi Helsingin tieliikennekeskus STT:lle kello 16.30. Matkustajia näytti riittävän myös bussilinjoilla, jotka liikennöivät metron kanssa rinnakkaisesti vuodenvaihteeseen asti.

– Maanantaiaamu oli ensimmäinen todellinen testi laajennetun metron toimivuudelle, kun tiheimmällä vuorovälillä ajettiin ensi kertaa koko osuudella matkustajien kanssa. Aamuruuhkassa liikenne toimi moitteettomasti, sanoi HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi.

Metron matkustajaliikennettä Espooseen asti ajettiin maanantaiaamuna ensimmäistä kertaa ruuhka-ajan tiheämmällä vuorovälillä. Linjojen vuoroväli on aamun ja iltapäivän ruuhka-aikana 2,5 minuuttia välillä Tapiola–Itäkeskus.

Alennushinta joulukuun puolelle

Länsimetro avautui matkustajille lauantaiaamuna. Viikonlopun molempina päivinä ajoi metrolla poikkeuksellisen paljon ihmisiä.

Tarkkoja matkustajamääriä metron laajentumisen ensimmäisiltä päiviltä ei vielä ole, mutta HSL pyrkii saamaan dataa aiheesta lähipäivinä.

Metron uusiin asemiin on mahdollista käydä tutustumassa alennushintaan 3.12. asti. HSL Mobiililippu -sovelluksella seutulipun voi ostaa sisäisen lipun hinnalla. Tarjous koskee kaikkia matkoja Helsingin, Vantaan, Espoon ja Kauniaisten alueella.

Etelä-Espoon ja Lauttasaaren bussit lopettavat liikennöinnin Helsingin keskustaan ja siirtyvät ajamaan metron liityntäliikennettä 3. tammikuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.