Turvapaikanhakijalle tuomio ryöstöstä Jyväskylässä: Uhkasi marketin vartijaa veitsellä

Ryöstöön ja näpistykseen syyllistynyt turvapaikanhakija tuomittiin ehdolliseen vankeuteen Keski-Suomen käräjäoikeudessa maanantaina. Mies sai kahdeksan kuukauden ehdollisen vankeustuomion.

Näpistys tapahtui tammikuussa Keuruulla marketissa, josta mies vei repun ja sen sisään laittamansa tabletti-tietokoneen.

Ryöstöön hän syyllistyi helmikuussa Jyväskylän Seppälässä. Ensin hän laittoi kaksi älypuhelinta reppuunsa ja poistui kassojen ohi tuotteita maksamatta. Vartija havaitsi miehen toimet ja otti hänet kiinni. Kun vartija kuljetti miestä kiinniottotiloihin, otti mies esiin veitsen, jolla uhkasi vartijaa ja lähti juoksemaan pakoon. Vartija juoksi miehen perässä vajaan parin kilometrin matkan Tuohimutkaan, josta poliisi otti miehen kiinni. Pakomatkan aikana mies oli hyökännyt ainakin kerran vartijaa kohti siten, että vartija oli joutunut perääntymään.

Mies myönsi tekonsa Keuruulla, mutta kiisti ryöstön Jyväskylässä. Hän kiisti anastaneensa mitään tai uhanneensa vartijaa. Veitsen sijaan hän kertoi kädessään olleen tupakansytyttimen.

Käräjäoikeudessa oli epäselvyyttä miehen iästä. Suomessa hän oli kertonut viranomaisille olevansa 17-vuotias. Hän oli tullut Suomeen Ruotsista, jossa oli ilmoittanut viranomaisille olevansa kolme vuotta vanhempi eli 20-vuotias. Oikeus katsoi miehen 20-vuotiaaksi, koska ikä löytyi myös miehelle Marokossa annetusta syntymätodistuksesta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .