Turvapaikanhakijat osallistuvat innolla vanhusten ulkoiluttamiseen

Irakilaiset turvapaikanhakijat Nihad Hameed, Hazar Majeed, Thameer Qaseim ja Rusul Al-Khalidi ovat tämän viikon onnekkaita. He pääsivät Lammin vastaanottokeskuksen ohjaaja Petri Lehtisen mukaan osallistumaan palvelutalo Palkkisillan ulkoiluun. Irakilaismiehet tulivat Suomeen viime syksynä ja odottavat turvapaikkapäätöstä. Vaikka tulevaisuus on epävarmaa, halu osallistua ja tehdä töitä on kova.

– Tänne on aina halukkaita lähtijöitä vastaanottokeskuksessa, Lehtinen kertoo.

Lehtinen aloitti ulkoiluyhteistyön Lammilla viime syksynä. Suunnitelmia samantyyppisestä toiminnasta on vireillä myös Lahdessa.

– Neuvottelut Lahden sosiaali- ja terveystoimen kanssa ovat meneillään. Lisäksi neuvotellaan työkokeiluista alueen yritysten kanssa. Mukana on esimerkiksi metalli-, autokorjaamo- ja parturikampaamoalan yrityksiä, Lahden Hennalan vastaanottokeskuksen johtaja Markku Heikkilä kertoo.

Työkokeilut ja vapaaehtoistyöt voivat auttaa tuhansia turvapaikanhakijoita työllistymään. Monilla aloilla uskotaan, että maahanmuuttajia voidaan työllistää reippaasti. Maahanmuuttajat ovat usein motivoituneita kaikenlaisiin töihin.

Maahanmuuttajien työinto on huomattu henkilöstöpalvelualan yrityksissä. VMP Varamiespalvelun varatoimitusjohtaja Jani Suominen kertoo, että yrityksellä on erittäin hyviä kokemuksia ulkomaalaistaustaisista työntekijöistä.

– Esimerkiksi siivouksessa ja keittiötyöntekijöissä ulkomaalaistaustaisten työntekijöiden osuus on keskimääräistä korkeampi. Näihin tehtäviin on joskus vaikea löytää kantasuomalaisia tekijöitä.

Lue lisää Sunnuntaisuomalaisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tuoko avarampi magneettikuvauslaite apua ahtaanpaikankammoon? – Jyväskyläläinen lääkärikeskus hankki miljoonainvestoinnilla nykyaikaisen ja ekologisen laitteiston

Syksyn yo-kirjoitusten paras tulos Kempeleen lukiossa: abiturientti sai 8 laudaturia ja 2 eximiaa

Keski-Suomen Valokuituverkoille etsitään nyt ostajaa – kunnat kyyryssä velkataakan alla

Hoitajamitoituksen laskentatavalle pyyhkeitä lausuntokierroksella – "ei ole kaikilta osin ymmärretty, mitä ollaan säätämässä"

Joutsassa syttyi aamulla tulipalo rakennuksen tuulikaapista – "Kyseessä on ilmeisesti vapaa-ajan asunto, jossa ei ole ihmisiä paikalla"

Yön uutiskooste: Postin vuokratyövoiman käyttö tänään valtio-omistajan syynissä, Hovioikeus käsittelee viimeistä syytettä isossa jengijutussa

Jyväskylän keskustaan tulossa iso kulttuuriuudistus: "Käänteentekevin sitten Kävelykadun perustamisen"

Kalat saavat odottaa: Vesilain uudistus ei räjäytä patoja vielä vuosiin – Ministerin mukaan uudistus "ei ole helppo harjoitus"

Hovioikeus käsittelee viimeistä syytettä isossa jengijutussa, jota tutkitaan yhä KRP:ssä – kokonaisuus poiki United Brotherhoodin lakkauttamiseen tähtäävän kanteen

EIT:ltä tulossa ratkaisu tapauksessa, jossa mies tapettiin Irakissa – palauttiko Suomi miehen Irakiin väärin perustein?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.