Turvapaikkapäätöstä odottaa vastaanottokeskuksissa vielä 14 000 ihmistä

Viime vuonna turvapaikanhakijoita tuli Suomeen yli 32 400. Tänä vuonna elokuun loppuun mennessä heitä oli tullut noin 4 200.

Vastaanottokeskuksissa on yhä noin 14 000 ihmistä odottamassa turvapaikkapäätöstä. Maahanmuuttovirasto uskoo, että tämän vuoden loppuun mennessä lähes kaikki viime vuonna Suomeen tulleet turvapaikanhakijat saavat päätöksen.

Viime vuonna turvapaikanhakijoita tuli Suomeen yli 32 400. Tänä vuonna elokuun loppuun mennessä heitä oli tullut noin 4 200.

Maahanmuuttovirasto on tehnyt elokuun loppuun mennessä turvapaikkapäätöksen noin 25 000:lle viime ja tänä vuonna Suomeen tulleelle turvapaikanhakijalle. Kielteisen päätöksen on saanut noin 9 000 ja myönteisen päätöksen noin 6 000 hakijaa.

Hakemuksia on rauennut lähes 7 000. Näissä tapauksissa hakija on joko jättänyt prosessin kesken tai hänestä ei ole kuultu kahteen kuukauteen. Noin 3 000:ta hakemusta ei ole tutkittu siksi, että ne ovat kuuluneet toisen EU-valtion ratkaistavaksi.

Eniten turvapaikanhakijoita tuli viime vuonna ja tulee edelleen Irakista. Seuraavaksi eniten heitä on tullut aiempien vuosien tapaan Afganistanista, Somaliasta ja Syyriasta.

Viime viikkoina syyrialaisten osuus on korostunut, sillä Suomeen on tehty useita EU:n sisäisiä siirtoja. Maahanmuuttoviraston mukaan myös turkkilaisten turvapaikanhakijoiden määrä oli viime kuussa hieman nousussa, mahdollisesti Turkin poliittisen tilanteen takia.

Elokuussa tuli 22 turvapaikanhakijaa Turkista, kun koko vuonna heitä on tullut yhteensä 56.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.