Turvapuhelinten toiminnassa saattaa olla häiriöitä Jyväskylässä – läheisiä pyydetään tavoittelemaan pikaisesti palvelua käyttävää vanhusta

Turvapuhelinten toiminnassa saattaa olla häiriöitä Jyväskylässä. Mahdolliset häiriöt johtuvat Elisan matkapuhelinverkossa keskiviikon ja torstain välisenä yönä olleesta katkoksesta. Katkoksen aiheuttivat matkapuhelinverkon huoltotyöt, mutta sen laajuudesta ei ole varmuutta.

Kaupungin vanhuspalvelut toivovatkin läheisten olevan pikaisesti yhteydessä jyväskyläläisvanhuksiin, joilla on käytössään kaupungin turvapuhelinpalvelu varmistaakseen vanhusten voinnin ja turvapuhelimen toiminnan.

Turvapuhelinten tulisi palautua katkon jälkeen verkkoon automaattisesti. Muussa tapauksessa puhelin täytyy käynnistää uudelleen. Toiminnan voi testata koesoitolla.

Turvapuhelinten toiminnan tarkastustyötä on tehty vanhuspalveluissa etänä torstai-iltapäivästä lähtien, mutta kaikkia asiakkaita ei ole vielä tavoitettu.

Jos vanhusta ei tavoiteta, läheisten tulee olla yhteydessä ympäri vuorokauden toimivaan vanhuspalveluiden turvapalvelun numeroon 014 266 7445.

Jyväskylän kaupungin turvapalvelun piirissä on noin 1700 asiakasta, joista 700 käyttää pelkkää turvapuhelinpalvelua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.