Turvatarkastuspisteessä havaittu haju aiheutti oireita Helsinki-Vantaalla

Pelastuslaitoksen mukaan altistuneet ovat henkilökuntaan kuuluvia.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla 16 ihmistä on saanut hengitystieoireita turvatarkastuspisteellä havaitusta hajusta, kertoo pelastuslaitos. Altistuneista neljä lähti tarkastettavaksi sairaalaan. Pelastuslaitoksen mukaan altistuneet ovat henkilökuntaan kuuluvia. He saivat ylähengitysteiden oireita, kuten kurkun karheutta, yskää ja silmien kirvelyä.

Pelastuslaitos sai hälytyksen kakkosterminaaliin ennen puolta kahtatoista. Haju oli jo haihtunut, kun pelastuslaitos pääsi paikalle. Myös ihmisten ärsytysoireet olivat jo loppuneet. Pelastuslaitoksen mittauksissa ei hajulle ole löytynyt selitystä. Selvittelyä jatketaan edelleen käymällä läpi ilmastointia.

– Me olemme mitanneet alueen kaikilla mahdollisilla nykyaikaisilla monikaasumittareilla ja taistelukaasumittareilla. Kaikki roskikset on käyty läpi, mutta mitkään mittarit eivät havainneet mitään, kertoo päivystävä palomestari Arto Latvala Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Pelastuslaitoksen mukaan oireita saaneet olivat työskennelleet turvatarkastuksessa ja Finnairin palvelutiskillä. Oireilua oli ilmennyt noin 15–20 minuutin ajan, mutta koska oireet eivät olleet vakavia, oli työntekoa jatkettu.

Pelastuslaitoksen mukaan kakkosterminaalin lähtöaula on jo avattu normaalikäyttöön. Kyseinen turvatarkastuspiste oli kiinni noin tunnin ajan. Finavian mukaan lähtöaula ruuhkautui tehtävän vuoksi, kun matkustajia ohjattiin toiselle turvatarkastuspisteelle. Lentoihin tapaus ei tiettävästi vaikuttanut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Helsinki-Vantaan kakkosterminaali taas auki – viivästyksiä luvassa