Turvavyöt kiinni autossa, kaasujalkaa höllemmälle

Maanantaina alkavalla viikolla poliisi valvoo tehostetusti ajonopeuksia ja turvavöiden käyttöä liikenteessä.

Perinteisen nopeusvalvonnan lisäksi käytössä on automaattivalvonnan siirrettäviä yksiköitä. Niitä on Suomessa 20 kappaletta.

– Siirrettävien yksiköiden avulla nopeusvalvontaa voidaan suunnata valvontatolppien väliosuuksille ja erityisesti taajamien riskipaikkoihin, poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta sanoo.

Keliolosuhteet ovat paranemassa, mutta Ihalainen muistuttaa, että vielä on tarpeen kiinnittää erityistä huomiota nopeuteen suhteessa ajo-olosuhteisiin.

Ylinopeus tai liian suuri nopeus olosuhteisiin, taitoon tai ajoneuvoon nähden oli mukana 42 prosentissa kuolemaan johtaneista onnettomuuksista, liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien raportti kertoo.

Vuonna 2013 tapahtuneissa kuolemaan johtaneissa tieliikenneonnettomuuksissa turvavyön käyttö pelasti arviolta 29 ihmistä kuolemalta.

Liikenneturvan tutkimuksen mukaan vuonna 2014 turvavöitä käytti henkilöauton etuistuimella taajamissa 89 prosenttia ja taajaman ulkopuolella 94 prosenttia kuljettajista.

– Valvonnan tavoitteena on saada kuljettajat ja matkustajat käyttämään kaikilla ajomatkoillaan turvavyötä taajamissa ja maanteillä, Ihalainen sanoo.

Tehostettu valvontajakso on osa Euroopan-laajuista valvontaoperaatiota.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .