Tutkija: Kokemattomuus näkyy Lindströmin lausunnossa

Oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps.) kokemattomuus ministerinä näkyy hänen kommenteissaan kela-maksujen palauttamisesta työnantajille, arvioi Turun yliopiston erikoistutkija Erkka Railo.

– Hän ei todennäköisesti osannut odottaa millainen meteli hänen sanomisistaan nousee, Railo sanoi STT:lle.

Toisaalta ministeriksi perjantaina nousseen entisen paperiduunarin kommentit heijastelevat Railon mukaan uuden hallituksen sisäisiä ideologisia eroja.

SDP:n äänestäjiä puolelleen houkutellut perussuomalaiset edustaa Railon mukaan hallituksessa tyystin toisenlaista talouspoliittista linjaa kuin keskusta ja kokoomus.

Railo sanoo yllättyneensä, että SDP:tä duunarien unohtamisesta moittinut perussuomalaiset lähti samaan hallitukseen keskustan ja kokoomuksen kanssa.

– Odottavatko he, että porvarit puolustavat duunarin asiaa, Railo kysyy.

– Tässä tullaan näkemään vielä moneen kertaan, että he (perussuomalaiset) ovat väärässä hallituksessa.

Railo pitää hyvin mahdollisena, että vaalikauden aikana nähdään jonkinlainen hallituskriisi, kun tehdyt leikkaukset alkavat tosissaan tuntua kansalaisten arjessa ja perussuomalaisten kannatus painuu laskuun.

Kompastuskiveksi voi Railon mukaan muodostua hallitusohjelmaan kirjattu ansiosidonnaisen työttömyyskorvauksen leikkaaminen, jolla on suuri symbolinen merkitys. 

Hallituskriisin mahdollisuus kasvaa, mitä lähemmäs tullaan vuoden 2019 vaaleja ja mitä suurempi tarve puolueille tulee nostaa profiiliaan.

– Mikään puolue ei halua lähteä vaaleihin saamaan selkään, Railo summaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Soini: Lindström toimi sananvapauden puitteissa