Tutkija: Miespoliitikot suojelevat Kanervaa

Ulkoministeri Ilkka Kanervan tekstiviestikohu paisuu, paisuu ja paisuu jo kolmatta viikkoa. Ensi viikolla voi jopa räjähtää, jos kulminoitumispisteinä pidetään Hymy-lehden ilmestymistä keskiviikkona tai Kanervan mahdollista eduskuntaryhmän eteen joutumista.

Mediakulttuurin professori Mikko Lehtonen näkee Kanervan ympärillä miehisen suojeluringin.

- Homososiaalinen liitto, miespoliitikot ja politiikantoimittajamiehet suojelevat Kanervaa. Ei ole kuitenkaan mitään mieltä puolustella Kanervaa siksi, että hän on samaa sukupuolta kuin poliitikko itse. Se ei muuta hänen toimintaansa älykkäämmäksi. Tyhmyydelle täytyy olla nollatoleranssi sukupuolesta riippumatta, Lehtonen sanoo.

Hyvä veli -verkosto on toiminut.

- Ikävä kyllä tämä verkosto määrittelee, mikä on normaalia, toivottavaa, haluttavaa ja sallittavaa. Nyt halutaan viestiä, että jotkut asiat ovat yksityisasioita, mitä ne tietenkään eivät ole. Tästä viestistä olen huolestunut ja myös suuttunut.

Lehtonen on kirjoittanut Ilkka Kanervasta luvun jo 1995 ilmestyneeseen kirjaansa Pikku jättiläisiä.

- Silloin hän ei ollut täyttänyt vielä viittäkymmentäkään. Nyt hän on 60 ja näyttää siltä, että hän ei ole vieläkään kasvanut mieheksi. Hän on vieläkin poika. Hän ei ole osoittanut viime aikojen touhuissaan valtiomiesmäistä viisautta, mikä on suurin pettymys.

» Lue lisää Sunnuntaisuomalaisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.