Tutkimus: Runsaskolesterolisen ruoan syönti ei lisää muistisairauksien riskiä

Tulosten perusteella runsaasti kolesterolia sisältävä ruokavalio ei näyttäisi lisäävän muistisairauksien riskiä.

Runsaskolesterolisen ruoan tai kananmunien syönti ei näytä lisäävän muistisairauksien riskiä, tiedottaa Itä-Suomen yliopisto.

Itä-Suomen yliopiston tutkimuksen mukaan kohtuullisen runsas kolesterolin saanti ruokavaliosta tai yhden kananmunan syönti päivässä ei ollut yhteydessä suurentuneeseen dementian tai Alzheimerin taudin riskiin.

Tulosten perusteella runsaasti kolesterolia sisältävä ruokavalio tai runsas kananmunien syönti ei näyttäisi lisäävän muistisairauksien riskiä edes niillä, joilla perinnöllisen alttiuden vuoksi ravinnon kolesteroli vaikuttaa enemmän veren kolesterolipitoisuuteen kuin muilla. Tutkimuksen ylimpään vertailuryhmään kuuluvat saivat ruoasta kolesterolia keskimäärin 520 milligrammaa vuorokaudessa ja söivät keskimäärin yhden kananmunan päivässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.