Tutkimus: Ulkomailta adoptoiduille terveystarkastus

Lääkärien pitäisi tehdä maahantulotarkastus kaikille ulkomailta adoptoiduille lapsille, suositellaan Turun yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa. Tarkastus olisi tehtävä kahden viikon kuluessa maahantulosta.

Yhdenmukaista maahantulotarkastusta tarvitaan, koska lasten terveystiedot ovat puutteellisia ja terveydenhoidon laatu lähtömaissa vaihtelee.

Lisäksi infektiotaudit ovat yleisiä maissa, joista lapsia adoptoidaan, ilmenee adoptiolasten erityistarpeita selvittäneessä FinAdo-tutkimuksessa.

Selviä määräyksiä tarkastusten tekemisestä ei ole. Infektiolääkärit ovat antaneet suosituksensa, joita adoptiojärjestöt tukevat.

Tutkimuksessa ilmeni, että verikokeita oli tehty noin 85 prosentille lapsista. Käytäntö suositusten suhteen vaihtelee eri puolilla maata.

Kansainvälisten tutkimusten mukaan adoptiolasten riski joutua sairaalahoitoon on yli kaksinkertainen adoptioperheen biologisiin sisaruksiin verrattuna.

Perheeseen tullessaan jopa seitsemän kymmenestä adoptiolapsesta voi olla jäljessä ikäänsä kuuluvasta kehityksestä. Lähes puolet heistä on pienikokoisempia kuin ikäisensä normaalisti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Mopovandaalit iskivät nyt Kuokkalan yhtenäiskoulun tekonurmelle – "ei taida olla kypärän alla kovin paljon järkeä"

Itäsuomalaiselle leirintäalueyrittäjälle syytteet nuorten kesätyöntekijöiden seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja ahdistelusta

Poliisihallitus löysi rahapelien ikärajavalvonnasta vakavia puutteita –  vain joka neljättä nuorta pyydettiin todistamaan ikänsä

Emeritusprofessori Haaviston rikosepäilystä: "Heittää varjon presidenttihaaveiden ylle"

Vastaava lääkäri: Korona nostaa taas päätään Keski-Suomessa, testimäärät Jyväskylässä jyrkässä nousussa – "Tällä viikolla tulee uusia tautitapauksia"

Raati testasi markkinoiden kuusi käsidesiä – voittaja erottui tuoksulla ja tuntumalla

Helsingin hovioikeus kovensi sarjahyväksikäyttäjän tuomiota – mies myi nuorille nuuskaa, jotta nämä suostuisivat seksuaalisiin puheisiin ja tekoihin

EU:n elpymisvälineen koko tai lainojen ja avustusten suhde ei muuttunut huippukokouksen alla – Marin Twitterissä: Ehdotuksessa askelia oikeaan suuntaan, mutta elpymisvälineessä vielä työtä

Oikeustieteellisiin opintoihin otetaan ilmoitettua enemmän opiskelijoita pisteytysvirheen takia

THL: Keski-Suomessa yksi uusi koronavirustartunta – pitkä nollaputki katkesi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.