Tutkimus: Usb-tikuilla hukataan luottamuksellista tietoa

Arviolta useampi kuin joka toinen työntekijä on hävittänyt luottamuksellista tietoa kadonneen muistitikun mukana. Tämä selviää muistitikkuvalmistaja Kingstonin ja Ponemon-instituutin tekemästä tutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan 77%:ssa Pohjoismaiden yrityksistä työntekijät käyttävät luvatta usb-muisteja.

57%:ssa pohjoismaisista yrityksistä työntekijät kadottavat usb-muisteja jatkuvasti, eivätkä kerro siitä työnantajalleen. Kyselyyn vastanneista 54% arvelee, että organisaatio on viimeisen kahden vuoden aikana hävittänyt kadonneella muistitikulla luottamuksellista tietoa.

- Tutkimus vahvistaa, että monet organisaatiot edelleen vähättelevät salaamattomien usb-muistien aiheuttamia turvallisuusriskejä, sanoo Kingstonin Suomen liiketoimintoja johtava Mikko Maanoja.

Pohjoismaat sijoittuivat usb-turvallisuudessa keskitasolle. Huolellisimmin tikkujaan säilyttävät ja käyttävät saksalaiset ja leväperäisintä toiminta on Ranskassa.

Pohjoismaissa kyselyyn vastasi 303 IT-alan ammattilaista. Tutkimus toteutettiin kesän aikana kymmenessä Euroopan maassa ja siihen haastateltiin yhteensä 2 942 IT-ammattilaista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.