Tutkintapyyntö aikuislukion rehtorista – haamuoppilaista voi tulla kaupungille kolmen miljoonan euron lasku

Porin kaupunginhallitus tekee poliisille tutkintapyynnön Porin aikuislukion rehtorista. Kaupungin sisäisessä selvityksessä on paljastunut, että lukion oppilasmääriä on paisuteltu.

Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen kertoo STT:lle, että Pori saattaa joutua maksamaan takaisin jopa kolme miljoonaa euroa valtionavustuksia.

–  On tullut ilmi, että opiskelijamäärät on ilmoitettu liian korkeina, mistä seuraa, että valtio-osuusviranomainen on maksanut liikaa valtionavustuksia, Luukkonen selittää.

Selvitys tehtiin viiden vuoden ajalta. Sitä vanhempia valtionosuuksia ei voida periä takaisin.

Luukkosen mukaan oppilasmäärissä on satojen oppilaiden heittoja. Kaupunginhallitus haluaa poliisin nyt selvittävän, onko rehtori syyllistynyt avustuspetokseen tai virkavelvollisuuden rikkomiseen.

Samalla halutaan selvittää, ovatko valvontavastuussa olevat viranhaltijat laiminlyöneet valvontavelvollisuuttaan ja syyllistyneet näin virantoimitusvelvollisuuden rikkomiseen tai tuottamukselliseen virantoimitusvelvollisuuden rikkomiseen.

Luukkosen mukaan kaupungin selvityksessä ei ilmennyt, että rehtori tai joku muu olisi henkilökohtaisesti hyötynyt oppilasmäärien vääristelystä.

–  Oppilasmaksu on jossain määrin palkanmaksun peruste, mutta siitä ei ole viitteitä, että joku olisi saanut tästä itselleen suoraa taloudellista hyötyä, Luukkonen sanoo.

STT ei ole tavoittanut rehtoria kommentoimaan asiaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .