Tutut miehet kaupungin konsultteina Hippos-hankkeessa

Jyväskylän entinen kiinteistöjohtaja Esko Eriksson jatkaa työtä Hippos2020-hankkeen parissa. Kaupunki ostaa KiinConsult Oy/Esko Erikssonilta suunnitteluvaiheen laadun varmistamisen kaupungin tarpeiden näkökulmasta. Työstä maksetaan 80 euroa tunnissa, mutta enintään 30 000 euroa. Tilaus on voimassa Hippos2020-hankkeen rakentamisen aloittamiseen saakka, arviolta tammikuulle 2019. Sopimus päättyy viimeistään 31. maaliskuuta 2019.

Perusteena päätökselle on muun muassa Erikssonin työ Hippos2020-hankkeen ohjausryhmän puheenjohtajana ja se, että keväällä eläkkeelle jäänyt Eriksson oli vuonna 2014 aloitetun hankkeen alullepanija ja tuntee hankkeen sekä sen verkostot erittäin hyvin.

Kaupunki ostaa myös hankkeen yritys-, osakas- ja konsessiosopimusten oikeudellista konsultointia. Näitä palveluja ostetaan Asianajotoimisto Pekka Pajala Oy:ltä. Pekka Pajala myös osallistuu operaattorineuvotteluihin. Työn kokonaiskestoksi on arvioitu 150 tuntia, ja tuntihinta on 200 euroa, eli tämänkin ostopalvelun hinta pyörii 30 000 euron kieppeillä.

Perusteluissa todetaan, että Pajalalla on vahva yritys- ja liikejuridiikan kokemus ja hän on hoitanut useita vaativia kiinteistökehitykseen liittyviä juridiikka-palveluita. Hän myös tuntee Jyväskylän kaupungin menettelytavat sekä tahtotilan hankkeessa.

Molempien palvelujen hintoihin lisätään 24 prosentin arvonlisävero.

Jyväskylän kaupunginvaltuusto hyväksyi Hippos2020-hankkeen toukokuun lopussa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .