Tuulilasit rikkova murske ärsyttää autoilijoita – "Ei ole oikein muita keinoja"

Jyväskylän Ruokkeentien reunoilla oleva murske on herättänyt närää paikallisissa autoilijoissa. Sinne tänne siroteltu murske rikkoo kuljettajien mukaan autojen tuulilasit.

Keski-Suomen ely-keskuksen ylläpitovastaava Eino-Matti Hakala kertoo, että kyse on tien sirotepaikkauksesta, jolla korjataan asfalttiin ilmestyneitä halkeamia. Tekniikkaa käytetään pienien kolojen täyttöön.

– Halkeamaan levitetään ensin kuumaa bitumia, ja sen päälle ripotellaan hienoa mursketta. Murske liimaantuu kiinni bitumiin. Sen tarkoitus on, etteivät autot sotkeentuisi bitumiin, Hakala selventää.

Tekniikka ei ole autoilijoiden suosiossa: siitä tulee teihin liittyvissä asioissa eniten valituksia. Etenkin raskaiden ajoneuvojen kuljettajat kritisoivat, että murske lentää tuulilasiin ja aiheuttaa siihen säröjä. Joka kesä ely-keskukselle tulee myös muutama vahingonkorvausvaatimus murskeen aiheuttamista vahingoista.

– Usein ylinopeutta ajavat kuljettajat valittavat murskeen vaikutuksista. Voisi miettiä, miten nopeuksia voisi hillitä teillä, Hakala pohtii.

Hakalan mukaan Ruokkeentiellä vaihtoehdot tien korjaamiseen ovat vähissä: joko jätetään korjaamatta tai paikataan bitumilla ja murskeella. Tielle voisi laittaa myös uuden asfalttipäällysteen, mutta se on Hakalan mukaan niin kallista, että sitä ei ole Ruokkeentielle luvassa.

– Tämäntyyppisiin vauroihin ei ole oikein muita keinoja. Toki reikien voisi vain antaa olla, mutta se nyt ainakin on minun mielestäni huono tapa, Hakala toteaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .