Työmarkkinajärjestöt puivat yhteiskuntasopimusta

Työmarkkinajärjestöjen hallintoja on tänään koolla yhteiskuntasopimuksen takia. Palkansaajien SAK kokoontuu kello 9 ja Akava sekä STTK myöhemmin iltapäivällä.

Järjestöjen on tarkoitus arvioida omia toiveitaan sopimukselle. Niiltä odotetaan myös linjausta siitä, haluavatko ne jatkaa neuvotteluita.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on puolestaan luvannut kertoa hallitustunnusteluiden ja yhteiskuntasopimusneuvotteluiden tämän viikon aikataulusta heti aamulla.

Sipilä on käynyt viikonloppuna läpi puolueiden vastaukset hallituskysymyksiinsä ja valmistellut lisäkysymyksiä puolueille jatkoneuvotteluja varten.

Myös yhteiskuntasopimukseen liittyviä neuvotteluja on käyty viikonlopun aikana. Keskusteluita käytiin kolmessa työryhmässä. Ryhmät ovat keskittyneet kukin omiin osa-alueisiinsa: yksi tuottavuuteen ja työelämään, toinen työllistämiseen sekä kolmas digitalisaatioon ja investointeihin.

Uusimmat

Kotimaa

Loton pääpotti meni Tampereelle – tuoretta miljonääriä odotetaan Veikkauksen pääkonttorille

Naapuri kuunteli radiosta, kun viereisessä asunnossa ollut vankikarkuri uhkasi räjäyttää koko talon, ja silloin alkoi jännittämään – Lahden piirityksestä on 25 vuotta

"En voi hyväksyä sitä, että sokeasti tottelemme määräyksiä" – jyväskyläläinen hammaslääkäri kieltäytyi influenssarokotuksesta, nyt hän elää irtisanomisuhan alla

Rivitaloasunto palaa Salossa, koko talo evakuoitu

Nainen ja lapsi pelastautuivat palavasta kerrostaloasunnosta Porissa

Puolue painaa uurnilla jopa ehdokasta enemmän –  eduskuntavaalien henkilökeskeisyyttä usein liioitellaan, tutkijat arvioivat

Raskausdiabetesta sairastavien määrä on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa

Aino Sallinen valittiin Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan kunniajäseneksi – Toivoo vaalikampanjointiin syvällisempää keskustelua koulutuksesta

Pelastuslaitos ehti onnettomuuspaikalle ennen hätäilmoitusta: huomasi Nelostiellä katolleen päätyneen auton matkalla toiselle kolaripaikalle – "Nelostie on todella liukas"

Teuvo Hakkarainen vaihtoi kohua aiheuttaneen tekstin kampanja-autonsa kyljessä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.