Työmies suuttui työvälineiden odotteluun ja tarttui pulloon - tuomio törkeästä rattijuopumuksesta

2,82 promillen törkeä rattijuopumus toi neljän kuukauden ehdottoman vankeustuomion 51-vuotiaalle miehelle Jyväskylässä. Keski-Suomen käräjäoikeus katsoi miehen voivan suorittaa rangaistuksensa yhdyskuntapalveluna, jota tuomittiin 120 tuntia. Mies määrättiin lisäksi 11 kuukauden alkolukolla valvottuun ehdolliseen ajokieltoon.

Mies tavattiin humalassa Taitoniekantiellä sijaitsevalla työmaalla helmikuussa torstaisena aamuna kello 7.30. Todistaja oli nähnyt miehen kuljettavan autoa. Paikalle tulleille poliiseille mies kertoi juoneensa edellisenä iltana.

Oikeudessa hän kiisti ajaneensa autoa humalassa ja sanoi tarttuneensa viinapulloon vasta ajettuaan työmaan pihalle. Mies kertoi odotelleensa edellisenä päivänä työmaan ulkopuolella 5–6 tuntia työvaatteita ja kulkulupaa, mutta ei ollut niitä saanut. Aamulla hän kertoi ajaneensa työmaalle samassa tarkoituksessa, suuttuneensa odotteluun ja alkaneensa juoda.

Oikeus ei pitänyt jälkinauttimisväitettä uskottavana. Autosta ei esimerkiksi löytynyt tyhjää viinapulloa. Todennäköisempää oli oikeuden mukaan se, että mies on odottamisesta suututtuaan juonut jo edellisenä päivänä ja ajanut alkoholin vaikutuksen alaisena työmaalle.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .