Työnantaja esittää reilun vuoden mittaista sopimusta postialan kiistassa

Postialan kiistassa työnantajaa edustava Palvelualojen työnantajat Palta on esittänyt reilun vuoden mittaista työehtosopimusta. Varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto sanoi valtakunnansovittelijan luo mennessään, että Palta esittää sopimuskautta, joka päättyisi tammikuun lopussa 2017.

Aarron mukaan sopimuskauden pituudesta ei ole kuitenkaan vielä neuvoteltu.

– Asioita on ollut niin paljon auki, että kauden pituuteen varmasti palataan ihan viimeisimpänä kysymyksenä, Aarto sanoi.

Työntekijöiden liitto Posti- ja logistiikka-alan unionin puheenjohtaja Heidi Nieminen sanoi, että neuvotteluissa on tapahtunut pientä edistystä, mutta monia asioita on yhä käsittelemättä.

– Merkittävintä meille on se, että palkkoihin ei kosketa, ja että työaikoihin ei vaadita esimerkiksi päivittäistä joustoa, Nieminen sanoi.

Postialan työmarkkinakiistassa neuvotteluja jatketaan tänään valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla. Kiistan ratkaisua varjostavat tukilakot, joita Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto sekä Suomen Merimies-Unioni aikovat laajentaa useisiin yrityksiin tiistaista alkaen, mikäli sopua ei synny.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.