Työnantajapuoli haluaa vauhdittaa lennonjohtajien työriidan ratkaisua työsululla – sovittelu jatkuu ensi viikolla

Palvelualojen työnantajat Palta on ilmoittanut lennonjohtoon kohdistuvasta työsulusta. Kyseessä on uusin käänne pitkään jatkuneessa lennonjohtajien työriidassa.

Työsulkutoimenpiteiden on tarkoitus alkaa 2.  helmikuuta ja päättyä kaksi viikkoa myöhemmin, Palta kertoo tiedotteessa. Työsulku toteutetaan Suomen kahdeksalla suurimmalla lentoasemalla pääosin kuuden tunnin kestoisina jaksoina kuutena päivänä viikossa.

Työntekijäpuoli Suomen Lennonjohtajien Yhdistys SLJY puolestaan on järjestänyt tammikuussa parin tunnin työnseisauksia torstai-iltapäivisin. Kuun lopusta alkaen työsulkuja on tarkoitus järjestää myös tiistaisin ja lauantaisin aamuyön ja varhaisaamun tunteina. Palta kertoo puolustautuvansa työsululla lakkojen haitallisia vaikutuksia vastaan.

Työsulun aikana lennonvarmistuspalvelut hoidetaan esimiesvoimin, eikä vaikutuksia liikenteelle pitäisi tulla, Palta kertoo. Myös SLJY on sanonut, että sen työtaistelutoimien tavoitteena on neuvottelujen vauhdittaminen, ei lentoliikenteen haittaaminen.

Valtakunnansovittelijan toimisto tviittasi iltapäivällä, että lennonjohtajien työriidan sovittelu jatkuu ensi keskiviikkona.

Paltan ja SLJY:n välinen työehtosopimus päättyi marraskuun lopussa vuonna 2017, jonka jälkeen lennonjohtajat ovat olleet sopimuksettomassa tilassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.