Työnhaku muuttaa muotoaan: Työhaastetteluja ryhmissä tai videolla

Säästösyiden lisäksi työlästä prosessia halutaan keventää.

Työnhaku muuttuu tulevaisuudessa merkittävästi, uskoo Paula Ranta, yksi Käänne 2016 -rekrytapahtuman järjestäjistä.

– On kaikkien kannalta järjetöntä, että niin suuri määrä päteviä ihmisiä käyttää niin paljon aikaa hakemusten kirjoittamiseen ilman tuloksia. Rekrytointiprosessin ensimmäistä vaihetta pitäisi keventää.

Alku on yleensä työläin. Saman hakemuksen ja ansioluettelon muokkaaminen kuhunkin pestiin sopivaksi ei välttämättä riitä, vaan tiedot on kopioitava samankaltaisiin lomakkeisiin kohta kerrallaan – toinen toisensa jälkeen.

Käänne 2016 -tapahtuman tavoitteena oli kääntää rekrytointiprosessi päälaelleen: työnantajien sijaan ständeillä olivat työnhakijat, joihin työnantajat voivat käydä tutustumassa. Tapahtuma järjestettiin Helsingissä syyskuussa.

– Sen sijaan, että työnhakijat yrittäisivät epätoivoisesti pommittaa kaikkia mahdollisia yrityksiä avoimilla hakemuksilla piilotyöpaikkojen toivossa, työnantajat voisivat helposti etsiä itselleen sopivia hakijoita ja ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä, Ranta sanoo.

Myös digipalvelut, videohakemukset ja sosiaalinen media ovat osa nykypäivän rekrytointia. Kauppatieteiden tutkijatohtori Susanna Kultalahti Vaasan yliopistosta ymmärtää, miksi yritykset haluavat uusia ratkaisuja.

– Jos ajatellaan, kuinka työläs rekrytointiprosessi on viedä läpi, ei ole ihme, että sitä halutaan keventää.

Linkedinin kaltaiset yhteisöpalvelut tarjoavat yrityksille mahdollisuuden nähdä, millaisia ihmisiä ja osaamista on tarjolla. Niistä myös headhuntataan eli etsitään työntekijöitä, jotka eivät välttämättä itse hae uusia töitä.

Uusimmat

Kotimaa

Keskusta haluaa kotiapua lapsiperheille sekä joustoa perusturvan tilkkutäkkiin

Keskusta purkaa suuttumustaan hallituskumppani kokoomukseen Soini-jupakassa

Valtralla pääsee lokakuussa pikatyöhaastatteluun – yhtiö hakee yhteistyöllä osaajia traktorituotantoon

Kirkkopuiston pysäköintilaitoksen rakennusluvat vetämään ensi viikolla – katso näyttävistä havainnekuvista, miten kiistelty parkkiluola muuttaa keskustaa

Keskusta purkaa suuttumustaan hallituskumppani kokoomukseen Soini-jupakassa – Sipilän mukaan keskustasta on luotu iljettäviä mielikuvia

Pääministeri Juha Sipilä Jyväskylässä: Keskusta maalattiin arvonurkkaan luottamusäänestyskeskustelun yhteydessä

Jäikö pakastin tyhjäksi kesän herkuista? – Paviljongilla järjestettäviltä Wemmin markkinoilta saa lähiruokaa ja käsitöitä

PAMin Ann Selin Ylellä: Kompromissi yrityksen koosta ei kelpaa irtisanomissuoja-asiassa

Merellä myrskyää, maalla kovimmat tuulet puhaltavat iltapäivällä

Jyväskylän Kauppakadulla väkivaltainen kahden miehen välienselvittely lauantaiyönä – nuorempi löi nyrkillä suoraan kasvoihin ja potkaisi maassa makaavaa päähän

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.