Työoikeuden professori moittii hallituksen irtisanomislakiluonnosta –  ei juuri muuttaisi nykytilannetta

Työ- ja elinkeinoministeriö toimitti tänään lainsäädännön arviointineuvostolle arvioitavaksi hallituksen lakiluonnoksen irtisanomisen helpottamisesta pienissä yrityksissä.

Kiistellyllä lailla kevennettäisiin irtisanomisperusteita alle kymmenen hengen yrityksissä.

Ministeriön mukaan uudella lailla huomioitaisiin aiempaa paremmin pienen työnantajan heikommat mahdollisuudet kantaa seuraukset yksittäisen työntekijän moitittavasta menettelystä.

Turun yliopiston työoikeuden professorin Seppo Koskisen mukaan nyt julkistettu lakiluonnos on epäselvä eikä lakiteknisesti kovinkaan korkeatasoinen. Hän kummeksuu koko lakihanketta, sillä hänen mukaansa uusi laki ei tällaisenaan juurikaan muuttaisi nykytilannetta.

–  Yritysten koko otetaan jo nykyisin asiallisesti huomioon irtisanomistapauksissa. On vaikea sanoa, mitä se tarkoittaisi, jos yritysten kokoa alettaisiin huomioida nykyistä enemmän, Koskinen sanoi STT:lle.

Koskinen ei usko, että laki vaikuttaisi hallituksen toivomalla tavalla.

–  Työllistämisen kynnyksen mataloittaminen pienissä yrityksissä, mihin hallitus tällä pyrkii, on hyvä asia, mutta tämä ei sitä tee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Keskusta haluaisi eläkerahastot tukemaan suomalaista omistajuutta, mutta yhtiöistä muistutetaan painoarvon olevan jo nyt korkea

Matot ehtii vielä pestä, vaikka kuivuminen kestää nyt pidempään kuin alkukesällä – lue tästä marttojen ohjeet

United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"

Avohakkuista ei kannata luopua kokonaan – Jyväskylän yliopiston tuoreesta tutkimuksesta selviää, ettei ainoastaan jatkuvaan kasvatukseen siirtyminen ole järkevä vaihtoehto

OAJ listasi 18 "törkykuntaa", jotka lomauttavat opettajia heti lukuvuoden alussa – joukossa Karstula ja Ähtäri, katso koko lista

Ähtärin metsäpalo lähti hakkuujätteen poltosta – levisi kahdelle hakkuuaukealle ja metsään

Liikenneministeriö neuvottelee terveysturvallisuuden ohjeista joukkoliikenteeseen – Finnair edellyttää jo maskipakkoa, HSL suunnittelee asiaa

Jyväskylän entinen kehitysjohtaja Harri Hyvönen jättää SoteDigi Oy:n – uudella toimitusjohtajalla on IBM-tausta 

Virrat houkuttelee opiskelijoita: hulppea asuntoetu ja 400 euroa käteen

Ministeri Pekonen: Etätyösuosituksen päivittämistä aiheellista arvioida uudelleen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.