Työpaikan nettiflirtti keventää tunnelmaa

Moni suomalainen flirttaa tietokoneen ääressä yksin istuessaan, vaikka flirtin mielletään liittyvän eleisiin ja äänensävyihin. Esimerkiksi työpaikan verkkotyötila innostaa usein käyttämään tavallista tuttavallisempaa kieltä ja ilmaisua. Flirttiviesteihin liitetään virallisen työasian ulkopuolisia kommentteja.

- Flirtti voi olla pientä mukavaa kollegan huomioimista. Nettiyhteyden avulla voi viestiä asioita, joita ei kasvokkain tulisi maininneeksi, sanoo filosofian tohtori ja kasvatustieteen lisensiaatti Ulla Heinonen, joka on tutkinut työflirttiä.

Nettikeskusteluyhteys on usein vapaampaa kuin kasvokkain tapahtuva juttelu. Netin ääressä ei tarvitse pelätä kasvojen menetystä samalla tavalla kuin verkon ulkopuolella. Tilanteeseen eivät vaikuta eleet, ilmeet tai henkilökemia.

Nettiflirtillä on Heinosen mukaan kolme tasoa, joista lievin ja yleensä työyhteisössä harrastettava liittyy ajankuluun ja huviin. Vakavampia tasoja eli oman viehätysvoiman testausta tai seksuaalisen kiinnostuksen ilmaisua ei yleensä käytetä julkisilla foorumeilla eikä työhön liittyvissä keskusteluissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.