Työpaikoilla kaivataan myötätuntoa – Milloin heitit viimeksi yläfemman?

Työpaikoilla kannattaa panostaa myötätuntoon. CoPassion-tutkimushankkeen mukaan kunnioittava ilmapiiri ja myötätunnon osoittaminen lisäävät työn imua ja sitoutumista työhön.

Hankkeessa selvitetään muun muassa, miten myötätuntokoulutukset vaikuttavat työyhteisöjen hyvinvointiin ja työn tuottavuuteen. Hankkeessa tehtiin myös kyselytutkimus myötätunnosta.

Tutkijoiden mukaan myötätuntokoulutusten positiiviset vaikutukset näkyvät mittauksissa tilastollisesti merkittävinä muutoksina. Osallistujien kokemus omasta tunneosaamisesta on lisääntynyt, ja negatiiviset tunteet ovat vähentyneet. Kun myötätuntokoulutukseen osallistuu koko tiimi, tiimin työkulttuuri muuttuu. Työntekijät kohtelevat toisiaan kunnioittavammin, työtovereiden tarpeisiin kiinnitetään huomiota ja toisten työtä kohtaan osoitetaan arvostusta.

Kyselytutkimukseen viime vuoden lopulla vastasi 433 henkeä. Ne vastaajat, jotka kokivat työyhteisönsä kunnioittavaksi, kokivat vahvempaa työn imua eli positiivista sitoutuneisuutta omaan työhön. Kokemus työn imusta taas kytkeytyi kyselyssä vahvaan sitoutumiseen työnantajaan.

– Kun tutkimuksemme tuloksia luetaan yhdessä, käy ilmi, että kunnioittavaan ilmapiiriin kannattaa panostaa työyhteisöissä. Se näyttäisi olevan avain hyvinvoinnin ja työhön sitoutumisen vahvistamiseen, sanoo tutkijatohtori Frank Martela tiedotteessa.

Kyselyyn vastaajat saivat kertoa vapaasti, miten myötätuntoa tulisi työelämässä lisätä.

– Vastausaktiivisuus tähän kysymykseen oli häkellyttävä. Vastaajat toivovat yksiselitteisesti, että myötätuntoon ja inhimillisyyteen panostettaisiin työpaikoilla enemmän, analysoivat tutkijatohtorit Elina Juntunen ja Jenni Spännäri.

– Työpaikoilla toivotaan, että myötätuntoa osoitettaisiin asemasta riippumatta ja että työntekijöiden erilaisia persoonallisuuksia ja kyvykkyyksiä arvostettaisiin enemmän. Vastausten teemaksi nousikin erään vastaajan kommentti: ”Mikään meriitti ei estä antamasta toiselle ystävällistä hymyä tai yläfemmaa".

Tutkimushankkeen ensimmäisiä alustavia tuloksia on julkistettu meneillään olevassa kansainvälisessä seminaarissa. CoPassion on Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan monitieteinen ja uraauurtava tutkimusprojekti, joka pyrkii muuttamaan työelämän myötätuntoisemmaksi. Hanketta rahoittavat Tekes, Helsingin yliopisto sekä yrityskumppanit.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.