Tykkylumi piinasi sähköverkkoa sunnuntainakin – Laajin katko ei liittynyt säähän

Puustoon tykkyyntynyt lumi aiheutti sähkökatkoja vielä sunnuntaina läntisessä, keskisessä ja itäisessä Suomessa. Sähköttä olevien kotitalouksien määrät liikkuivat kuitenkin enää sadoissa, kun loppuviikon myrskytuulien jälkeen määrä oli tuhansia.

Esimerkiksi sähköyhtiö Elenia kertoo, että sen sähkönjakelussa oli sunnuntaina katkoja etenkin Etelä-Pohjanmaalla, mutta myös Pohjois-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla. Lumi tykkyyntyi puihin, kun lämpötila painui sunnuntaina pakkaselle ja aiemmin satanut märkä jäätyi. Lisäksi päivän aikana tuli myös uutta lunta, jolloin puita taipui sähkölinjoille. Elenian mukaan katkot saattavat jatkua myös alkuviikolla.

Keski-Suomessa Elenian verkon alueella on ollut laaja sähkökatko muun muassa Kivijärvellä, jossa useita satoja talouksia oli alkuillasta sähköttä. Korjaustyöt ovat kuitenkin edenneet ripeästi, ja kello 19 Kivijärvellä oli 152 sähkötöntä taloutta.

Myös Jyväskylässä koettiin sunnuntaina laaja sähkäkatko, kun Palokan–Ritoniemen alueella sähköt menivät poikki lähes 2 000 kotitaloudelta. Ongelma kesti vähän yli tunnin ja se johtui teknisestä viasta, eikä sillä ollut yhteyttä säätilaan.

Viikonloppuna sähkökatkoksista kärsittiin myös ainakin Pohjois-Karjalan Sähkön sekä Savon Voima Verkon alueella. Valtaosa vioista oli saatu korjattua sunnuntai-iltaan mennessä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .