Tyksin palon syyksi varmistui oikosulku

Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyks) palon syttymissyyksi on varmistunut oikosulku. Oikosulun vuoksi kaapelihyllyllä katon ja välikaton välissä syttyi tulipalo.

Vain hetkeä ennen palon syttymistä oikosulku oli aiheuttanut väärän hälytyksen, jonka ansiosta potilaat saatiin nopeasti ulos ja palo-ovi suljettua juuri ennen palon roihahtamista.

Paloa saattoi tutkinnan mukaan vauhdittaa paineilmajärjestelmässä tapahtunut happivuoto.

Onnettomuustutkintakeskuksen johtajan mukaan palo pääsi leviämään nopeasti kerrosten välillä, koska kaapelikanavan palonestorakennelmissa oli puutteita.

Turun Sanomien mukaan palohälytys ei kuulunut esimerkiksi pohjakerroksen sosiaalitiloihin. Siellä oli ainakin viisi yövuorolaista lepäämässä. He havahtuivat hälinään käytävältä.

Suojelupäällikkö Henrik Jalon mukaan sairaalassa on paikkoja, joihin summerien tai hälytyskellojen äänet eivät kuulu.

- Henkilökuntaa on ohjeistettu siten, että se joka kuulee, varoittaa muita. Onhan T-sairaalan laajennusosaankin tehty desibeliovilla varustettuja huoneita, joihin eivät kuulu mitkään äänet, hän sanoi lehdelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vaalivalitusten kirjoa: Tarkistuslaskennassa paikkansa menettänyt vaatii uutta ääntenlaskentaa – 300 kilometriä Ranskassa äänestämään matkustanut suomalainen koki pettymyksen

Yön uutiskooste: Huumetynnyrijutun tuomio, Trump kritisoi Japania, Venezuelan presidentin väitetty salamurhayritys

Jyväskylään valmistuu syksyllä yksi uusi frisbeegolfrata ja toinenkin on kartoitusvaiheessa – nykyinen kapasiteetti on äärirajoilla edelleen kasvavan suosion takia

Tältä näyttää Jyväskylän Tuomiojärvellä sijaitseva Lehtisaari kolme vuotta tulipalon jälkeen – Katso tuoreet kuvat "kaupunkilaisten kesämökistä"

Seitsemän prosenttia homoaviopareista vihitty kirkollisesti – Tutkijat pitävät osuutta isona: "Jokainen vihkiminen vastoin ohjeistusta"

Oliko Jari Aarnio huumeita Suomeen järjestellyt Pasilan mies? Hovioikeus antaa tuomionsa tänään aamupäivällä

Osa naisista jättää kohdunkaulan syöpäseulonnat väliin Keski-Suomessa – "Nuoremmilla ikäluokilla ei ehkä ole samalla tavalla huolta omasta terveydestä"

Puhemies Vanhanen: Munuaiskasvainten syy oli syöpä, hoidettu leikkaamalla

Ilmastoministeri Mikkonen pitkän aikavälin tavoitteesta: Tärkeintä saada yhteisymmärrys 2050 tavoitteesta, 2030 joutuu odottamaan

Uusi hätäkeskusjärjestelmä kutsuu helikopterin paikalle aiempaa herkemmin – potilaita lääkärikopteri kohtaa harvemmin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.