Tynkkynen jatkaa perussuomalaisten nuorten johdossa

Sebastian Tynkkynen on valittu jatkamaan perussuomalaisten nuorisojärjestön puheenjohtajana ensi vuonna. Hän voitti puheenjohtajavaalissa vastaehdokkaansa Samuli Voutilan äänin 42–22. Neljä äänesti tyhjää.

Perussuomalaisten kolmanneksi varapuheenjohtajaksi elokuussa valittu Tynkkynen on ollut viime viikkoina poliittisen kuohunnan keskipisteenä. Perussuomalaisten puoluehallitus erotti hänet viime viikolla puolueesta. Nuorisojärjestön johdossa hän voi kuitenkin toimia, sillä järjestön jäsenyys ei edellytä puolueeseen kuulumista.

Tynkkynen sanoo toivovansa, että puoluehallitus peruu päätöksensä hänen erottamisestaan.

– Toivon, että voisimme jatkaa yhdessä eteenpäin. Tällaisia toimintatapoja ei voida käyttää meidän puolueessamme, Tynkkynen sanoi toimittajille valintansa jälkeen.

Vaikka erottamispäätös onkin Tynkkysen mukaan laiton, hän ei ole ryhtymässä tämän vuoksi oikeustoimiin.

– Olen sen kaltainen ihminen, että haluan hoitaa asioita sopimalla ja keskustelemalla, en käräjillä. Toivon, että tämä asia voidaan hoitaa ihan muulla tavalla, Tynkkynen sanoi.

– Toivon, että sopimalla voidaan asiat ratkaista. Se on kaikkien etu. Se on meidän etumme, mutta ennen kaikkea se on puolueen etu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Perussuomalaiset nuoret äänestävät Tynkkysen kohtalosta

Tynkkynen: Perussuomalaisten johto ei ymmärrä nuorisojärjestön roolia