Tynkkynen kritisoi törkypuhujia – "Jos joutuu sen jengin mustalle listalle, paska lentää"

Kärkevin ja vihamielisin puhe maahanmuuttajista herättää kritiikkiä ja jopa pelkoa myös maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvien keskuudessa. Perussuomalaisten 3. varapuheenjohtaja ja nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen puuttuu uusimmassa blogikirjoituksessaan vihamieliseen puheeseen ja rasismiin.

– Tiedostan, että poliittisen profilaationi vuoksi se, mistä seuraavaksi kirjoitan, saattaa tehdä minusta poliittisen ruumiin pienessä piirissä. Mutta ne, jotka minut tuntevat, tietävät, ettei minua ole koskaan pelottanut asettua vastarintaan – oli hinta mikä hyvänsä, Tynkkynen aloittaa ja viittaa poliittisella profilaatiolla maahanmuuttokriittisyyteensä.

Tynkkynen huomioi, että samaan aikaan kun maahanmuuttokriittinen puhe on yleistynyt, maahanmuuttajavihamielinen puhe on nostanut päätään.

– Pieni porukka on alkanut tekemään äänekästä mielipidevaikuttamista. He eivät ole käyneet keskustelua asiallisesti, vaan nimitelleet muualta tulleita sisaria ja veljiämme törkeillä termeillä. Heidän tarpeisiinsa on syntynyt vihasivustoja- ja blogeja. Siellä ei sanoja säästellä eikä lähteitä aina tarkisteta.

Tynkkysen mukaan maahanmuuttajavihamieliset ovat lähetelleet kaveripyyntöjä maahanmuuttokriittisille vaikuttajille ja perustaneet Facebook-ryhmiä, joihin on koottu "kaikenlaista väkeä".

– Postaukset ovat käyneet toinen toistaan rajummiksi, ja niistä on tullut hiljaisesti hyväksyttyä tavaraa. Maahanmuuttokriittiset ihmiset eivät uskalla puuttua postauksiin, sillä maahanmuuttajavihamieliset ihmiset tiedetään kärkeviksi kirjoittajiksi, joista ei haluta vihollisia itselleen. Jos joutuu sen jengin mustalle listalle, paska alkaa lentämään ja lujaa. Useammalla vihasivustolla ja FB-ryhmässä. Leimataan petturiksi ja niin edelleen.

Tynkkynen kertoo kokeneensa samaa kuin Sosiaalidemokraattiset Opiskelijat SONK ry:n puheenjohtaja Hanna Huumonen. SONK käynnisti loppiaisena kampanjan vihasivustona tunnettua MV-sivustoa vastaan, ja Huumonen on saanut jopa tappouhkauksia. Tynkkynen puolestaan ei antanut tukeaan ulkomaalaisiin keskittyviin vihasivustoihin, ja se kirvoitti seurauksia.

– Minut siirrettiin samaan kastiin hänen kanssaan, vaikka kaikki varmasti ymmärtävät, että politiikkamme on hyvin erilaista, Tynkkynen kirjoittaa viitaten Huumoseen.

Tynkkynen toivoo, että moni uskaltaisi tuomita maahanmuuttajavihamieliset puheet ja toimintatavat ääneen ja että rasismiin puututaan.

Tynkkysen ympärillä kohisi syksyllä, kun hän vaati perussuomalaisia järjestämään yhteiskokouksen hallituksessa pysymisestä ja puoluehallitus erotti Tynkkysen puolueesta. Perusteena oli, että Tynkkynen oli julkaissut ilman lupaa nimet, jotka oli kerännyt perussuomalaisten yhteiskokousta vaatineeseen nettivetoomukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.