Tynkkynen valmis sopuratkaisuun keskiviikon aikarajan jälkeenkin

Perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on valmis sopuratkaisuun puoluehallitukselle antamansa aikarajan jälkeenkin.

Tynkkynen asetti viime viikolla keskiviikkoillan aikarajaksi, johon mennessä puoluehallituksen on vastattava hänen lakimiehensä lähettämään kirjelmään. Kirjelmässä tiedusteltiin mahdollisuutta sovinnolliseen ratkaisuun Tynkkysen erottamiseen päätyneessä kiistassa.

Tynkkynen on sanonut olevansa valmis oikeustoimiin, jos puoluehallitus ei peru hänen erottamistaan.

Puoluehallitus erotti Tynkkysen puolueesta lokakuussa, koska hän oli julkaissut perussuomalaisten yhteiskokousta vaatineeseen nettivetoomukseen keräämänsä nimet ilman lupaa.

Perussuomalaisten puoluehallitus kokoontuu ensi perjantaina. Tynkkynen aikoo osallistua kokoukseen. Keskiviikoksi asetetusta aikarajasta huolimatta hänelle kelpaa hyvin, että puoluehallitus peruu erottamispäätöksen perjantaina.

Tynkkysen mukaan hänen lakimiehensä ryhtyy valmistautumaan oikeudenkäyntiin keskiviikon aikarajan jälkeen, mutta prosessi voidaan keskeyttää, jos sopuratkaisuun päästään.

– Tämä ei ole minulle arvovaltakysymys. Olen valmis sopuratkaisuun missä tahansa vaiheessa, Tynkkynen sanoi STT:lle.

– Jos perjantaina päästään sopuratkaisuun, kaikki prosessit päättyvät siihen ja jatkamme yhdessä eteenpäin.

Vakuuttunut voitosta

Tynkkynen on vakuuttunut voitostaan, jos erottamiskiistassa joudutaan etenemään oikeuteen saakka. Hän viittaa oikeusoppineiden lausuntoihin tapauksesta.

– En ole löytänyt ensimmäistäkään lausuntoa, jossa olisi todettu, että puoluehallituksen toimenpide olisi laillinen, Tynkkynen sanoo.

Tynkkynen uskoo, että hän ja perussuomalaiset voivat jatkaa yhteistyötään, vaikka hän joutuisikin taistelemaan jäsenyydestään oikeussalissa.

– Varmaan tarvitaan paljon keskusteluja, sopimista ja yhteisten pelisääntöjen kirkastamista varsinkin sen suhteen, miten kritiikkiä vastaanotetaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.