Tytön piratismijutussa päädyttiin 300 euron sovintoon

Helsinkiläiseen koulutyttöön liitetyssä piratismijutussa on päästy sovintoon. Perheen isä on luvannut, että tekijänoikeusjärjestö TTVK:lle maksetaan 300 euron korvaus.

Poliisi on samalla lopettanut esitutkinnan asiassa, koska asianomistajana oleva tekijänoikeusjärjestö on luopunut rangaistusvaatimuksista. Tapausta tutkittiin tekijänoikeusrikoksena.

TTVK eli tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus (TTVK) vaati aiemmin isältä 600 euron korvausta. Isä piti summaa kiristyksenä eikä suostunut maksamaan sitä.

Poliisi otti haltuunsa tytön käytössä olleen tietokoneen viime viikolla kotietsinnässä. Koneen on epäilty liittyneen muusikko Chisun albumin laittomaan jakeluun.

Rikostarkastaja Markku Nisula kertoi iltapäivällä, että tietokoneen takavarikko on kumottu, ja perhe voi noutaa koneen poliisilta. Poliisi ei ehtinyt tehdä kuulusteluja asiassa.

Electronic Frontier Finland (Effi) -järjestö ilmoitti aiemmin tällä viikolla tehneensä kantelun laillisuusvalvojille poliisin ja käräjäoikeuden toiminnasta tapauksessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.