Tyttöystävänsä raiskannut vetosi kyseessä olleen sovintoseksin

20-vuotias mies on saanut yhden vuoden ja kolmen kuukauden ehdollisen vankeustuomion raiskauksesta. Keski-Suomen käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen rikokseen 18-vuotiaana Jyväskylässä. Uhrina oli tuomitun tuolloin 17-vuotias tyttöystävä.

Teko tapahtui pariskunnan yhteisessä asunnossa. Mies oli tönäissyt tytön sängylle ja lyönyt takapuolelle. Tytön yrittäessä nousta, oli mies vetänyt tämän hiuksista takaisin sängylle, painanut tämän kädet rinnalle ja ollut hänen kanssaan sukupuoliyhteydessä.

Mies myönsi olleensa riidan päätteeksi väkivaltainen, mutta hänen mukaansa tämä oli tapahtunut aiemmin, eikä väkivalta liittynyt sukupuoliyhteyteen. Hän kertoi käsittäneensä kyseessä olleen sovintoseksin, jota kertoi heidän harrastaneen aiempienkin riitojen jälkeen.

Nainen kertoi laittaneensa vastaan ja myös sanallisesti ilmaisseensa, ettei halua seksiä. Käräjäoikeus ei pitänyt uskottavana väitettä siitä, että nainen olisi halunnut seksiä heti väkivaltaisen riidan jälkeen. Oikeus piti naisen kertomusta luotettavana ja katsoi väkivallan liittyneen sukupuoliyhteyteen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .