Tyylitaituri Jaana Pelkonen pyrkii siihen, että iltapuvut eivät jää yhden illan jutuiksi

On valtava etuoikeus olla suomalainen, pohti Linnan juhlien konkari, kansanedustaja Jaana Pelkonen (kok.). Itsenäisyyspäivän vastaanotto Presidentinlinnassa herättää hänessä joka kerta suurta kiitollisuutta.

–  Tunnen ääretöntä kiitollisuutta maamme itsenäisyyden puolesta taistelleita kohtaan. Nyt kun perheessämme on lapsi, tämän kiitollisuuden ja historian ymmärtämisen siirtäminen eteenpäin on todella tärkeää, Pelkonen kertoi.

Puolisonsa Niko Ahon kanssa juhliin saapunut Pelkonen arvostaa presidenttiparin tapaa ottaa omalla esimerkillä kantaa suuriin huolenaiheisiin, kuten ilmastonmuutokseen ja luonnon kunnioittamiseen.

–  Pienieleiset teot, joilla on suuri merkitys – kasvisruoan lisäämisestä ruokavalioon ja nyt Jenni Haukion ekologinen pukuvalinta – ne ovat todellista arvojohtamista.

Pelkonen pyrkii siihen, että juhlapuvut eivät jää yhden illan tuttavuuksiksi. Tämänkertaisen iltapukunsa hän osti ystävänsä juhlia varten ja aikoo käyttää sitä jatkossa erilaisissa tilaisuuksissa.

–  Äitini opetti aikoinaan, että on ekologisinta ostaa kestävää ja puku on ikuinen, jos siitä vain pitää hyvää huolta. Olen sitä neuvoa noudattanut, ja kun jotain ostan, en osta kertaa, vaan loppuelämää varten.

Pelkonen on aiemminkin edustanut Linnassa aiemmin käyttämissään asuissa. Esimerkiksi vuonna 2014 hän pukeutui vihreään, Teemu Muurimäen suunnittelemaan iltapukuun, joka oli ollut hänen yllään vuonna 2007 Helsingin Euroviisufinaalissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.