UPM:n irtisanomiset alkavat: "Olemme käyneet listat läpi"

UPM kertoo irtisanomisista työntekijöilleen Jämsässä Jokilaakson tehtailla huomisesta alkaen. Kaikkiaan 134 ihmisen työsuhde päättyy. 93 ihmisen työsuhde loppuu niin sanotuilla pehmeämmillä keinoilla, esimerkiksi eläkeputkijärjestelyillä. Suoraan irtisanottavia on 41.

Irtisanomiset kohdentuvat sekä Jämsänkosken että Kaipolan tehtaille. Tehtaanjohtaja Markku Taavitsaisen mukaan irtisanomisista kerrotaan pääsääntöisesti kahden tulevan viikon aikana ja vain päiväaikaan. Kukaan ei kuule irtisanomisestaan yövuorossa.

– Työntekijät saavat tiedon etupainotteisesti, mutta joissain yksittäisissä tapauksissa tiedon saanti saattaa kestää pidempään vuorokierron takia. Kaikki irtisanomiset tapahtuvat kuitenkin 20. helmikuuta mennessä.

Taavitsainen lupaa, että irtisanottavien listoja laadittaessa on huomioitu se, ettei samasta perheestä irtisanota molempia vanhempia.

– Olemme käyneet listat läpi luottamusihmisten kanssa ja olemme pyrkineet siihen, ettei listalla ole sellaisia henkilöitä. Lisäksi on pyritty siihen, ettei irtisanottavien joukossa olisi sellaisia, joilla on muuten tiukka taloudellinen tilanne, vaikea perhetilanne tai paljon huollettavia, Taavitsainen sanoo.

Jämsänkosken paperiosasto 11:n pääluottamusmies Jari Kallio kertoo työntekijöiden odottavan tietoja masentavissa ja odottavissa tunnelmissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.