US: Ryhmänjohtaja ei erottaisi Halla-ahoa

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan mukaan Jussi Halla-ahon ei pidä erota hallintovaliokunnan puheenjohtajan paikalta. Pirkko Ruohonen-Lerner sanoo Uudessa Suomessa, että kansanedustaja Halla-aho on hoitanut tehtävänsä moitteettomasti.

– Nyt ei ole esitetty mitään näyttöä siitä, mistä kenkä puristaa. Tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, miten hän on hoitanut tehtäviään, Ruohonen-Lerner kommentoi erovaatimuksia Uudelle Suomelle.

Myös enemmistö eduskunnan hallintovaliokunnan jäsenistä on Ylen uutisten mukaan sillä kannalla, ettei puheenjohtajaa tarvitse vaihtaa. Yle tavoitti valiokunnan 16 jäsenestä 12, eikä kukaan ollut puheenjohtajan vaihtamisen kannalla.

Jäsenet painottivat sitä, että valiokuntapaikat on jaettu eduskunnassa suhteellisuusperiaatteen mukaan. Jos puolue on saanut puheenjohtajan paikan, henkilöstä päättäminen on puolueen sisäinen asia.

Valiokunnan useat jäsenet kertoivat Ylelle myös, että valiokunta on kokoontunut toistaiseksi niin harvoin, ettei Halla-ahon puheenjohtajana toimimisesta ole vielä syntynyt käsitystä.

Halla-ahon kärjekäs maahanmuuttokritiikki on noussut esille Norjan joukkosurman jälkeen käydyssä keskustelussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.