Uhkailu Hartolan S-Marketissa sai alkunsa pihalta – epäilty asemies käyttäytyi sekavasti

S-marketissa aseella uhkailusta epäilty mies ei ole kommentoinut poliisille mitään.

Yli 10 ihmistä joutui tiistaina epäiltyjen uhkailujen sekä tapon ja ryöstön yritysten kohteeksi Hartolan S-marketissa, kertoi poliisi keskiviikkona.

Tilanne sai alkunsa marketin pihalta iltapäivällä neljän maissa ja jatkui sisällä kassojen alueella, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Miia Lehtinen Hämeen poliisista. 26-vuotiaan miehen epäillään uhkailleen useita ihmisiä aseella ja yrittäneen laukaista aseen.

Tilanne on kestänyt arviolta puolesta tunnista tuntiin, kertoo Lehtinen. Poliisi ei vielä keskiviikkona kertonut tarkemmin tapahtuneesta, koska se tavoitteli vielä kaupassa olleita. Yli kymmenen oli jo tavoitettu.

Tuomittu väkivaltarikoksista

Poliisin mukaan epäilty hartolalainen mies on tuomittu useita kertoja rikoksista, kuten väkivaltarikoksista. Hän on poliisin mukaan myös uhkaillut aiemmin. Tuomioita on useamman vuoden ajalta, Lehtinen kertoo.

Sekavassa tilassa ollut mies otettiin kiinni pian tapahtumien jälkeen. Poliisi ei vielä kerro, oliko mies käyttänyt alkoholia tai muita päihteitä. Miehellä ei ollut lupaa pitämäänsä aseeseen.

– Epäilty ei ole kommentoinut mitään, kertoo Lehtinen miehen kuulemisesta.

Poliisi esittää miehen vangitsemista todennäköisin syin epäiltynä tapon yrityksestä, useista laittomista uhkauksista, ampuma-aserikoksesta ja törkeästä ryöstöstä tai sen yrityksestä. Vangitsemisoikeudenkäynti on todennäköisesti torstaina. Tutkinta on vasta alkuvaiheessa, mutta tapon yrityksiä on Lehtisen mukaan voinut olla yksi tai kaksi.

Poliisi ei vielä kertonut, kehen tai mihin epäilty ryöstö kohdistui.

Kriisiapua tarjolla

Kukaan osallisista ei poliisin tietojen mukaan saanut fyysisiä vammoja.

– Ei ole tietoa vammoista. On selvää, että se on ollut järkyttävä tapaus, Lehtinen sanoo.

Kaupan henkilökunnalle on järjestetty kriisiapua, ja asiakkaat voivat hakea apua esimerkiksi Hartolan kunnalta, Lehtinen kertoo.

Poliisi pyytää marketissa olleita ilmoittautumaan sähköpostiosoitteeseen pitkakestoinentutkinta.ph.hame@poliisi.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mies uhkaili aseella ihmisiä Hartolan S-marketissa