Uhri pahoinpideltiin kylpyhuoneessa puolustuskyvyttömäksi ja murhaaja palasi vielä metsästysveitsen kanssa – tekijä tuomittiin elinkautiseen

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut parikymppisen miehen elinkautiseen vankeusrangaistukseen viime joulukuussa tapahtuneesta murhasta. Oikeuden mukaan henkirikos tapahtui kahdessa vaiheessa. Murhasta tuomittu mies pahoinpiteli ensin toisen miehen kanssa uhria kylpyhuoneessa. Uhria lyötiin ja potkittiin ylävartaloon, päähän ja alaraajoihin, ja tämä jätettiin kylpyhuoneen lattialle makaamaan.

Hetken päästä parikymppinen mies palasi metsästysveitsen kanssa ja jatkoi väkivaltaa. Oikeuden mukaan Irwin Antton Heiken, 25, löi uhria veitsellä pään ja kasvojen alueelle.

– Käräjäoikeus katsoi, että pahoinpiteleminen oli jatkunut kaiken kaikkiaan suhteellisen pitkään ja sen luonne oli muuttunut kaksivaiheisen pahoinpitelytilanteen jälkimmäisessä vaiheessa huomattavasti raaemmaksi kuin ensimmäisessä vaiheessa, käräjäoikeuden tiedotteessa todetaan.

Tänä maanantaina annetusta tuomiosta on julkaistu vasta tiedote. Varsinainen tuomio julkistetaan myöhemmin.

Oikeus: Pyrki määrätietoisesti uhrin tappamiseen

Oikeuden mukaan tappaminen tapahtui erityisen raa'alla ja julmalla tavalla.

Uhrin käsissä olevista viiltojälkien ja ensimmäiseen pahoinpitelyyn osallistuneen miehen kertomuksen perusteella oikeus katsoi, että uhrilla ei ollut mahdollisuutta puolustautua väkivallalta.

– (Uhri on) ollut juurikaan kyennyt puolustautumaan tai edes suojautumaan häneen kohdistetulta väkivallalta.

Oikeuden tiedotteen mukaan murhaaja oli pyytänyt ensimmäiseen pahoinpitelyyn osallistunutta ja kolmatta asunnossa ollutta miestä pysymään olohuoneessa.

– Tekoon sekä Irwin Heiken käyttäytymiseen liittyvistä seikoista oli pääteltävissä, että hänen tarkoituksenaan oli ollut tappaa uhri ja että hän oli määrätietoisesti pyrkinyt tähän päämäärään, oikeuden tiedotteessa todetaan.

Murhasta tuomittu määrättiin maksamaan uhrin puolisolle ja lapselle yhteensä liki 26 000 euroa.

Ensimmäiseen pahoinpitelyyn osallistunut mies tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä puolentoista vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Toinen asunnossa ollut mies tuomittiin 60 päiväsakkoon rikoksentekijän suojelemisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.